Boli

#organism #depresie #circulatia sangelui #plimbare in aer liber #miscare fizica

Plimbari in aer liber in sezonul rece

Atunci cand vremea se raceste, zilele sunt din ce in ce mai scurte si intunecate, este foarte usor pentru organismul uman sa intre in stadiul de hibernare. Insa, daca te imbraci calduros vei descoperi ca mersul pe jos in sezonul rece este revigorant si extrem de benefic pentru sanatatea ta si a familiei tale.

Iata mai jos cateva sfaturi care te vor ajuta sa te bucuri de plimbari lungi prin parc in sezonul rece:
 

De ce sa te plimbi iarna in aer liber


Plimbarile in aer liber in sezonul rece sunt extrem de benefice pentru orgnanismul uman. Nu costa nimic, insa pun in miscare toata musculatura. Te poti plimba oriunde si oricand, singur sau alaturi de un prieten sau un membru al familiei.

Chiar daca afara este frig, imbraca-te mai gros. Pe masura ce vei incepe sa mergi te vei incalzi, iar plimbarea ta va fi din ce in ce mai placuta. Plimbarile tale nu trebuie sa fie lungi, cateva minute sunt suficiente pentru a activa intreg organismul.

Beneficiile plimbarilor in aer liber sunt numeroase, atat mentale, cat si fizice. Aerul proaspat este benefic pentru intreg organismul, in timp ce petrecerea timpului in spatii inchise poate deveni demotivant. De asemenea, lipsa miscarii in sezonul rece poate duce la depresie.

Plimbarile in aer liber iarna te ajuta si sa slabesti deoarece organismul trebuie sa consume mai multe calorii pentru a se incalzi. Atunci cand faci miscare, organismul elibereaza , hormoni ai fericirii, care iti ofera o stare de euforie.
 

Cum sa ai parte de plimbari eficiente


Pentru a avea parte de o plimbare benefica pentru organismul tau, este indicat ca aceste plimbari sa fie realizate in pas alert. In acest fel circulatia sangelui va fi imbunatatita, iar productia de endorfine marite.

Specialistii recomanda sa faci plimbari cu pasi repezi si sa iti balansezi bratele. De asemenea, nu evita dealurile sau zonele mai dificile. In acest fel iti vei lucra musculatura.
 

Sfaturi utile


Genti . Daca trebuie sa cari ceva la tine, opteaza pentru un rucsac si evita gentile de mana care te pot incomoda. Aceste genti iti pot provoca dureri de gat si de spate. Daca totusi folosesti astfel de obiecte, asigura-te ca schimbi frecvent pozitia.

Hidratare. Chiar daca afara este rece, trebuie sa fii hidratat in permanenta deoarece in timpul plimbarii vei pierde multe lichide prin transpiratie si respiratie. Este astfel indicat sa consumi apa sau ceaiuri din plante inainte, in timpul si dupa plimbarea in aer liber. In acest fel vei avea si mai multa energie.

Haine. Imbraca-te in straturi, pentru a evita supraincalzirea. Nu uita de fular, manusi si caciula. Ai grija insa sa porti haine confortabile, care sa nu iti afecteze miscarile si pozitia de mers.
 

Cum sa te incalzesti


Pentru o plimbare in aer liber , in sezonul rece, trebuie sa fii echipat corespunzator, cu haine potrivite, calduroase si confortabile.

Pantofii sunt foarte importanti si trebuie sa ii alegi pe cei confortabili si elastici, care iti permit o diversitate de miscari. De asemenea, foloseste sosete calduroase, care sa te fereasca de frig si umezeala.

Jacheta este extrem de importanta. Alege modele din materiale naturale, dar care sa te protejeze de vant, ploaie sau ninsoare. Cele mai potrivite sunt cele care se inchid cu fermoar, deoarece pastreaza mai bine caldura corpului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare