Boli

#fitness #transpiratie #igiena

Pericole pentru sanatate la sala de fitness

Sala de fitness este un loc in care microbii sunt prezenti intr-un numar foarte mare, iar daca nu iti iei cateva masuri de siguranta , este foarte posibil sa te confrunti cu anumite probleme de sanatate. Germenii sunt prezenti pe foarte multe suprafete din sala de forta, insa mai ales la dusuri sau in vestiare.


Nu uita ca la sala de fitness vin foarte multe persoane si ca inaintea ta, pe aparatul pe care vrei sa lucrezi tu, au trecut cel putin 20 de oameni in ziua respectiva. Aceste persoane transpira intens, iar tranpiratia lor ramane pe aparatele respective, creand astfel un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.


Iata cateva sugestii prin care poti reduce considerabil riscul de contracta diversi virusi sau bacterii de la sala de fitness.


Acopera-ti ranile


In cazul in care prezinti rani sau zgarieturi, asigura-te ca acestea sunt perfect acoperite atunci cand mergi la sala de fitness. Este foarte posibil ca o rana deschisa, in contact cu microbii de pe aparatele de forta sa provoace o infectie.
Asigura-te ca aparatele au fost dezinfectate


In mod normal, aparatele de fitness ar trebui dezinfectate dupa fiecare persoana, insa nu intotdeauna se intampla acest lucru. Tocmai de aceea, daca in sala pe care o frecventezi nu se intampla acest lucru, ii poti ruga pe cei care se ocupa de sala sa dezinfecteze aparatul pe care vrei tu sa lucrezi, inainte de a te aseza pe el. Transpiratia lasata de persoana care a fost acolo inaintea ta nu este tocmai un lucru bine venit pentru pielea ta.


Foloseste dezinfectant


Din cand in cand dezinfecteaza-ti mainile cu un gel antibacterian pe care sa il ai mereu la indemana. Chiar daca aparatele au fost dezinfectate, probabilitatea sa fi pus mana pe un alt obiect murdar si sa pui apoi mana la gura sau la ochi este foarte mare si astfel te poti trezi ca ai contractat un herpes sau chiar conjunctivita.


Foloseste prosopul tau


Chiar daca sala pune clientilor la dispozitie prosoape pentru a fi uilizate la dus, cel mai bine ar fi sa folosesti doar prosopul tau adus de acasa. In mod obisnuit aceste prosoape sunt spalate si dezinfectate, insa este cel mai sigur mod pentru a sti ca esti in deplina siguranta.


Poarta slapi la dus


Daca intri la dus fara papuci in picioare, este foarte posibil sa te confrunti cu diverse infectii fungice de care scapi mai tarziu cu dificultate. O simpla pereche de slapi te va feri de astfel de pericole, iar daca dupa dus iti vei masa talpile picioarelor cu putin gel dezinfectant , nu vei mai avea motive de ingrijorare.


Nu merge descult


Nu uita ca daca te schimbi in vestiare, ar fi bine sa nu renunti la incaltari. Lipsa soarelui, spatiul inchis si temperaturile ridicate sunt propice pentru dezvoltarea bacteriilor, mai ales pe podea. Nu merge in picioarele goale, chiar daca este vorba de cativa pasi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului