Boli

# pericol paracetamol # vaccin anti-covid #efecte adverse #paracetamol

Paracetamolul are efecte adverse mai grave decat vaccinul anti-Covid. Declaratiile medicilor

Paracetamolul este mai periculos decat vaccinul impotriva coronavirusului, sustine medicul dr. Radu Tincu.

Cu toate acestea, desi efectele adverse care pot fi provocate de paracetamol sunt mai numeroase, oamenii nu se sfiesc sa-l ia ori de cate ori au nevoie. Multe alte medicamente care sunt eliberate fara reteta si consumate de romani fara a citi prospectele lungi, se afla in aceeasi situatie. Prospectele medicamentelor, dar si cel al vaccinului vin sa faca lumina in acest caz.

"In primul rand, paracetamolul este deja un medicament uzual pe care il folosim cu totii fara sa mai citim prospectul. Putem discuta de foarte multe alte medicamente pe care le folosim in mod uzual, care se elibereaza fara prescriptie medicala si care au prospecte extrem de lungi. Daca ar fi sa citim efectele adverse sau contraindicatiile, cu siguranta ne-am gandi de doua ori inainte sa luam un astfel de medicament", a declarat medicul Radu Tincu, la un post TV.

"Pe de alta parte, in ceea ce priveste vaccinul impotriva coronavirusului, exista aceste teorii ale conspiratiei care au fost mult timp vehiculate si amplificate, si pe baza lor, cu atat mai mult neincrederea populatiei este mai mare. Insa, ceea ce stim despre acest vaccin, stim ca el a fost evaluat in studiile clinice pe zeci de mii de persoane, dar iata ca am trecut si de aceasta faza a evaluarilor din studiile clinice si am ajuns la vaccinarea a milioane de oameni. Sunt foarte multi oameni care se vaccineaza de la o zi la alta, fara a fi raportate reactii adverse importante”, a adaugat medicul, potrivit realitatea.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare