Boli

#spital #tumoare #platforma #aparatura #operatii gratuite #neurochirurgie # chirurgie bariatrica #onco-ginecologie

Operatii gratuite la privat, in premiera

Reteaua privata de sanatate Regina Maria pune bazele unui program de operatii pro bono, in cadrul Spitalului Euroclinic. Acesta va permite efectuarea de operatii gratuite lunar sau trimestrial, in functie de capacitatea spitalului de a le sustine financiar, si va cuprinde 3 specialitati medicale: neurochirurgie, chirurgie bariatrica si onco-ginecologie.

Pacientii vor putea aplica pentru a fi selectati in programul de operatii pro bono printr-un formular care poate fi completat pe site-ul www.reginamaria.ro, in sectiunea Pro Bono. Selectia cazurilor va fi realizata de catre echipa medicala aferenta fiecarei specialitati.

Programul de operatii pro bono este primul proiect lansat in aceasta directie.

Primul pacient care a beneficiat de acest program este un tanar in varsta de 36 de ani, care suferea de o tumoare (craniofaringiom recidivant) gigant de 8 centimetri. Tanarul si-ar fi putut pierde complet vederea daca nu ar fi fost operat din nou.

Interventia de microneurochirurgie pe care a suferit-o a durat 7 ore si a fost efectuata de catre o echipa interdisciplinara (ATI, Neurochirurgie) condusa de drSergiu Stoica, avand la dispozitie aparatura de ultima generatie.

„Credem in medicina facuta din suflet si in daruirea fata de pacient. De aceea, am decis lansarea unei astfel de platforme prin care oferim cazurilor sociale sansa de a beneficia de interventii complexe, realizate cu aparatura medicala de inalta performanta. Cazul pacientului cu craniofaringiom gigant este primul din acest program si ne bucuram ca este un caz pe care l-am rezolvat cu succes. Stiam ca riscurile vor fi foarte mari si ca interventia chirurgicala va fi complexa, insa ne-am asumat aceasta responsabilitate si am demonstrat ca avem atat o echipa valoroasa de specialisti, cat si aparatura necesara pentru a rezolva cu succes acest caz cu grad inalt de dificultate”, a declarat dr Laura Panait, Director Operatiuni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare