Boli

# oms coronavirus #coronavirus

OMS: mituri demontate despre coronavirus

Organizatia Mondiala a Sanatatii a publicat o lista cu 10 mituri legate de protejarea si tratatrea impotriva COVID-19.

Uscatoarele de maini nu sunt eficiente pentru a ucide 2019-nCoV. Pentru a va proteja impotriva noului coronavirus, trebuie sa va curatati frecvent mainile cu solutii pe baza de alcool sau sa le spalati cu apa si sapun. 

Lampile UV nu trebuie utilizate pentru sterilizarea mainilor sau a altor zone ale pielii, deoarece radiatiile UV pot provoca iritatii ale pielii. 

Scanerele termice sunt eficiente in detectarea persoanelor care au dezvoltat febra (adica au o temperatura corporala mai mare decat cea normala, de 37 de grade Celsius) din cauza infectiei cu noul coronavirus. 

Cu toate acestea, nu pot detecta persoane infectate, dar care inca nu au febra. 

Stropirea cu alcool sau clor pe tot corpul nu va ucide virusii care au intrat deja in corpul vostru. Din contra, aceste substante pot fi daunatoare pentru haine sau mucoase (adica ochi, gura). 

Persoanele care primesc pachete din China nu prezinta riscul de a contacta noul coronavirus. Conform analizelor, coronavirusul nu supravietuieste mult timp pe obiectelor cum ar fi scrisori sau pachete.

In prezent, nu exista dovezi ca animalele de companie, cum ar fi cainii sau pisicile, pot fi infectate cu noul coronavirus. 

Vaccinurile impotriva pneumoniei, cum ar fi vaccinul pneumococic si vaccinul Haemophilus gripal tip B (Hib), nu ofera protectie împotriva noului coronavirus. Virusul este atat de nou si diferit incat are nevoie de propriul sau vaccin. 

Nu exista dovezi ca daca iti clatesti regulat nasul cu solutie salina esti protejat de infectiile cu noul coronavirus. 

Usturoiul este un aliment sanatos, cu proprietati antimicrobiene. Dar nu exista dovezi care sa demonstreze ca protejeaza oamenii de noul coronavirus. 

Uleiul de susan nu ucide noul coronavirus. Exista cativa dezinfectanti chimici care pot ucide 2019-nCoV pe suprafete, cum ar fi dezinfectanti pe baza de clor, fie solventi, etanol, acid peracetic si cloroform.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare