Boli

#tulpina covid # tulpina coronavirus #covid #coronavirus #india

OMS, despre tulpina Covid din India: a fost depistata in 44 de tari si este mai contagioasa decat restul tulpinilor

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) declara ca varianta indiana a coronavirusului a fost detectata deja in 44 de tari din intreaga lume. Acest lucru este ingrijorator, deoarece tulpina este mai contagioasa decat restul tulpinilor. 

 

Potrivit OMS, varianta care sta la baza exploziei cazurilor din India, se raspandeste rapid in intreaga lume. Vatianta, denumita B.1.617, a aparut pentru prima data in India in luna octombrie 2020, unde face adevarate ravagii in prezent. Aceasta a fost detectata in secvente de genom descarcate in baza de date GISAID „provenite din 44 de tari din toate cele sase regiuni ale OMS”, afirma OMS, adaugand ca a primit „notificari privind detectarea in alte cinci tari”.

In afara de India, in Marea Britanie a fost detectat cel mai mare numar de cazuri de contaminare cu varianta B.1.617.

Aceasta varianta a fost descrisa saptamana aceasta de OMS drept “ingrijoratoare”, declarand ca reprezinta unul dintre motivele care explica explozia pandemica din India. 

Cat de periculoasa este varianta B.1.617

Potrivit OMS, varianta B.1.617 este cea mai contagioasa, dar ar avea si un grad de rezistenta mai mare la vaccinurile deja disponibile. OMS considera ca aceasta varianta poate afecta tarile din intreaga lume, situatia fiind ingrijoratoare.

”Exista informatii ca tulpina B.1.617 este mai contagioasa, dar exista, de asemenea, dovezi care sugereaza ca are un grad de rezistenta la vaccinuri si ‘prin urmare o clasificam ca o varianta care prezinta ingrijorare la nivel global.”, a declarat doctor Maria Van Kerkhove, responsabil tehnic al luptei impotriva COVID-19 in cadrul OMS, potrivit playtech.ro.

In India, mor aproximativ 4.000 de persoane in fiecare zi, in urma infectarii cu noua tulpina. Transmisibilitatea acesteia este foarte mare, afectand tot mai multe persoane.

„Chiar daca exista o transmibilitate crescuta demonstrata de unele studii preliminare, avem nevoie de mai multe informatii despre aceasta varianta de virus, asa ca trebuie sa fie facute mai multe studii.”, a spus medicul epidemiolog, citat de CNBC.

„Oricare dintre virusurile SARS-CoV-2 care circula si infecteaza reprezinta un motiv de ingrijorare. Asadar, toti ce sunteti acasa, indiferent unde traiti, indiferent de virusul care circula, trebuie sa va asigurati ca va luati toate masurile necesare pentru a preveni imbolnavirea.”, a adaugat Maria Van Kerkove.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare