Boli

#oms #avertisment #coronavirus #organizatia mondiala a sanatatii

OMS avertizeaza: Coronavirusul nu s-a schimbat! E la fel de grav

In presa din lume, in special in presa Italiana, au aparut in ultimul timp zvonuri potrivit carora coronavirusul si-ar fi pierdut din putere, ca nu mai este la fel de agresiv. OMS insa, dezminte categoric aceasta teorie, sustinand ca virusul este la fel de grav.

 

Expertii OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) si numerosi oameni de stiinta au declarat ca nu exista dovezi care sa sustina afirmatia medicului italian care a spus ca noul coronavirus si-a pierdut din putere, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Toate aceste zvonuri au aparut dupa ce profesorul Alberto Zangrillo, seful serviciului de terapie intensiva din cadrul Spitalului San Raffaele din Lombardia, a declarat duminica pentru televiziunea de stat ca noul coronavirus „nu mai exista din punct de vedere clinic”.

Epidemiologul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Maria Van Kerkhove, precum si alti experti in virusuri si boli infectioase, resping insa aceasta teorie si spun ca afirmatiile lui Zangrillo nu sunt sustinute de dovezi stiintifice.

“Nu exista date care sa arate ca noul coronavirus s-a schimbat semnificativ, fie ca mod de transmitere, fie in ceea ce priveste severitatea bolii pe care o provoaca”, au declarat expertii OMS.

„In ceea ce priveste transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat. Nici din punct de vedere al gravitatii nu s-a schimbat”, a spus Van Kerkhove reporterilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului