Boli

#pericol pentru omenire #transmisa la om #variola maimutei #boala periculoasa

O noua boala periculoasa ameninta omenirea. Ce este varioala maimutei

Specialistii din intreaga lume sunt extrem de ingrijorati dupa ce o noua boala a aparut la mai multe persoane. Este vorba despre variola maimutei, iar medicii sunt in alerta. Simptomele acestei infectii sunt destul de rare si grave, iar mai multe americani au fost diagnosticati cu aceasta afectiune. Aproximativ 200 de persoane ar putea fi contaminate cu aces virus, care ar fi fost adus in SUA de un barbat din Nigeria.

Toate aceste persoane, care provin din 27 de state americane, sunt urmarite pentru ca ar putea fi infectate cu o noua boala infectioasa denumita ”variola maimutei”. Autoritatile americane se tem ca acesti oameni au intrat in contact cu un barbat din Texas care a adus boala din Nigeria, la inceputul acestei luni.

Primul american infectat cu acest tip de variola din 2003 si pana astazi, este internat la spital si este intr-o stare stabila. Pana in prezent el  este singurul caz depistat cu boala.

De asemenea, reprezentantii CDC se tem ca pasagerii care au calatorit in acelasi avion cu barbatul nigerian ar fi putut contracta virusul. In plus, el a calatorit din Lagos, Nigeria in Atlanta in data de 9 iulie, chiar inainte de a se intoarce in Dallas, acolo unde a fost internat in spital, scrie BBC.

Variola maimutei este o boala din aceeasi ”familie” cu variola, dar mai putin periculoasa. Persoanele care se imbolnavesc cu aceasta stau locuiesc de cele mai multe ori in centrul si vestul Africii, imediat in apropierea padurilor tropicale. Majoritatea cazurilor acetei boli sunt usoare, insa in 1 din 100 de cazuri se poate ajunge la decesul pacientului.

Care sunt simptomele variolei maimutei

-Dupa ce febra a scazut sau chiar dispare, urticaria la nivel pielii apare intai pe fata si se extinde apoi pe restul corpului, in special pe palme si talpi

-Urticaria provoaca mancarimi puternice si are diferite stadiide dezvoltare  inainte de face coaja si a cadea de pe piele. Ranile provoaca cicatrici.

-De asemenea, in prima faza este vorba de dureri de cap, febra, umflaturi, dureri de spate, muschi si lipsa generala de energie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului