Boli

#colica renala #boli interne # dureri spate #afectiuni ginecologice #boala # pancreatita

Nu mai neglija durerile de spate! Iata ce boli grave pot ascunde

Cand se confrunta cu dureri de spate, multe persoane au tendinta sa dea vina pe pozitia incomoda de la birou si sa isi spuna ca o sa treaca cu un calmant sau cu putina miscare. Nimic mai gresit, deoarece, nu de putine ori, acestea pot fi simptomul unor suferinte interne, care, netratate, iti pot pune in pericol sanatatea. Iata despre ce afectiuni vorbim:

Colica renala

O durere resimtita sub coaste, care apare brusc si e insotita de varsaturi, frisoane, greata si febra poate indica o colica renala. Cea mai frecventa cauza de aparitie a colicii renale este prezenta pietrelor la nivelul rinichilor sau ai uretrei.

Persoana in cauza trebuie sa se prezinte de urgenta la medic, care, in urma unor investigatii, va stabili care este tratamentul necesar. Durerile de spate de acest gen pot fi date si de o infectie la nivelul rinichilor, cunoscuta sub denumirea de pielonefrita.

Afectiuni ginecologice

In cazul femeilor, durerile de spate persistente, insotite de dureri pelvine, pot fi semnul prezentei unor chisturi ovariene. Acestea pot fi detectate in urma unei ecografii transvaginale. De asemenea, endometrioza -cresterea de tesut in afara uterului- este o alta afectiune care se poate manifesta si prin prezenta durerilor lombare, alaturi de alte simptome precum sangerari inainte cu cateva zile de menstruatie, crampe menstruale puternice, dureri in timpul actului sexual.

Alte afectiuni ginecologice care se pot manifesta prin dureri in zona lombara sunt infectiile vaginale si fibromul uterin.

Pancreatita

Pancreasul, numit si "organul ascuns", poate sa iti dea si dureri de spate, atunci cand nu mai functioneaza corect. In pancreatita acuta, atunci cand se inflameaza pancreasul, durerile pot iradia in spate. Durerea mai este insotita de greata, varsaturi, dureri abdominale, cat si de febra. Apar si batai neregulate ale inimii. Cancerul de pancreas poate sa se manifeste uneori si prin aparitia durerilor difuze de spate, care nu trec cu analgezice.

Anevrismul aortic toracic

Anevrismul reprezinta o dilatare anormala a aortei, cel mai mare vas de sange din organismul uman, care de obicei nu da simptome. Insa in momentul in care se produce o ruptura a anevrismulului situat in zona toracica, bolnavul simte dureri bruste de spate, dar si dureri abdominale, greata, varsaturi, insotite de cresterea pulsului.

Si stresul poate favoriza aparitia durerilor de spate, caci in situatiile stresante muschii spatelui sunt mai incordati decat in mod obisnuit.

Sursa foto: express.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare