Boli

#sanatate #afectiuni #sedentarism #sedentarism serviciu

Motive pentru care te ingrasi la serviciu

Petrecem mai mult de o treime din viata la birou, astfel ca obiceiurile noastre de la serviciu au un impact major asupra sanatatii si greutatii noastre. Mai mult, cei mai multi dintre noi ne ingrasam atunci cand suntem la serviciu, iar stilul de viata sedentar isi spune cuvantul.

Iata mai jos cateva dintre motivele pentru care ne ingrasam la birou si cum sa rezolvam problemele:

La pranz, mananci la restaurant. Fie ca este in interes de serviciu, fie pentru a-ti astampara foamea, pranzul luat la restaurant isi pune amprenta intr-un mod negativ asupra greutatii tale. Persoanele care mananca la restaurant sau la cantina zilnic sunt mult mai predispune acumularii de kilograme in plus decat persoanele care isi aduc mancare de acasa.

Acest lucru este cauzat de faptul ca nu mai putem controla portiile si ingredientele folosite la prepararea mancarurilor din restaurant. De obicei portiile sunt mari, iar preparatele delicioase, cu multe grasimi si sare.

Cum rezolvi: Solutia cea mai la indemana este sa iti aduci de acasa mancarea preferata. In acest fel preparari chiar tu mancarea si alegi portii potrivite si ingrediente sanatoase. Daca totusi nu poti sa iti faci pachetul zilnic, la pranz incearca sa consumi alimente sanatoase, salate, supe si evita mancarurile de tip fast food.

Pierzi mult timp in trafic. Foarte multe persoane petrec chiar si o ora in trafic, pana ajung la serviciu. Fie ca vin la serviciu cu masina, fie cu transportul in comun, traficul este din ce in ce mai aglomerat si ne consuma tot mai multa energie. Acest lucru ne face sa ne simtim frustrati, enervati si obositi. Ne regasim confortul in mancarurile grase sau sarate, bogate in carbohidrati.

Cum rezolvi: Sportul ne ajuta sa facem fata mai usor stresului. Astfel, daca mergi la serviciu cu transportul in comun, coboara din autobuz cu 10 minute inainte de a ajunge la birou si mergi pe jos. Mersul pe jos te va revigora si destresa si vei ajunge la birou cu o stare psihica mai buna.

Lucrezi peste program. Munca peste program dauneaza sanatatii tale, mareste nivelul de stres si afecteaza somnul. In plus, favorizeaza si consumul de alimente grase, sarate sau dulci, care in timp se depoziteaza sub forma de grasime.

Cum rezolvi. In zilele noastre este foarte greu sa gasesti o solutie adecvata la munca peste program, in conditiile crizei economice si a locurilor de munca tot mai putine. Incearca insa sa iti organizezi mai bine timpul, sa te odihnesti suficient si sa eviti alimente de tip junk.

Stai la calculator toata ziua. Sedentarismul este o "boala" serioasa, care este asociata nu numai cu acumularea de kilograme in plus ci si cu afectiunile cardiovasculare, diabetul si decesul prematur. Daca degetele sunt singurele parti ale corpului pe care le misti cu regularitate, trebuie sa faci o schimbare in stilul tau de viata.

Cum rezolvi. Incearca sa faci mai multa miscare, atat in timpul programului, cat si dupa. La fiecare ora petrecuta la calculator fa o mica pauza si misca-ti picioarele. Dupa program inscrie-te la o sala de fitness sau aerobic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare