Boli

# anunt ingrijorator #coronavirus #ministrul sanatatii #avertisment

Ministrul Sanatatii, anunt crunt: "In septembrie, am putea avea peste 1.600 de cazuri pe zi"

Autoritatile din Romania sunt in alerta dupa ce tulpina Delta s-a extins foarte mult si in tara noastra. Deja au fost raportate primele decese din cauza acestei mutatii, iar ministrul Sanatatii a declarat ca in luna septembrie am putea avea din nou peste 1.600 de cazuri noi de infectii.

 

„Daca avem suficienta populatie vaccinata, spitalele nu mai sunt depasite. Daca nu mai sunt depasite, inseamna ca cei care dezvolta forme de boala care necesita spitalizare au acces mai usor la servicii medicale”, a spus ministrul.

„Ei au estimat ca la mijocul lui septembrie am putea avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar la cum evolueaza lucrurile le vom solicita reanalizarea, pentru ca evolutia ar putea fi mai rapida si numarul mare de cazuri sa apara mai repede decat 15 septembrie”, a spus Ioana Mihaila.

Ministrul spune ca nici din punct de vedere medical si nici din punct de vedere economic oficialii nu se gandesc la acelasi tip de restrictii ca acelea care au fost anul trecut.

 „In primul rand avem acest obiectiv comun, de a nu restrictiona activitatile economice si intelegem ca din punct de vedere medical persoanele vaccinate nu sunt expuse la acelasi risc ca persoanele nevaccinate. Stim care sunt activitatile cu risc mare de transmitere a bolii, cum sunt restaurantele, iar acolo sa permitem accesul fie pe certificat verde fie pe certificat de vaccinare”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare