Boli

#mihaela bilic #cancer #mancare

Mihaela Bilic: “Nu facem cancer de la mancare!!”

Cancerul este cea mai temuta boala a secolului. Alimentatia este pusa pe seama aparitiei cancerului de multe persoane, insa acest lucru nu este deloc corect. Medicul nutritionist, Mihaela Bilic, atrage atentia ca alimentatie nu duce la aparitia cancerului.

 

“Prin definitie cancerul este o boala cronica multifactoriala si multifazica. Chiar daca alimentatia poate contribui de o maniera pozitiva sau negativa la evolutia lui, mancarea nu initiaza si nu declanseaza cancerul!

Pentru ca 99% dintre oameni mor intr-un pat, asta nu inseamna ca patul este periculos pentru sanatate, nu-i asa?! La fel si cu alimentele, daca nu avem predispozitie GENETICA la cancer, nu o sa facem boala indiferent ce mancam.

In loc sa acuzam anumite produse, ar fi bine sa ne concentram pe un stil de viata sanatos: sa corectam aportul deficitar al unor nutrienti (fibre, peste gras/Omega 3), sa scapam de kilogramele in plus si de sedentarism, sa fim atenti la consumul de alcool si nicotina (factori de risc in 30% din cancere), sa ne protejam de soare (principala cauza pentru cancerul de piele). Inclusiv inaintarea in varsta creste riscul de cancer si chiar nu ne putem opune la asta…

Vreti sa folositi mancarea ca pe un element anticancer? Atunci “abuzati” de legume, pigmentii vegetali au efect antioxidant garantat. Si unde mai pui ca sunt si sarace in calorii.”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare