Boli

#sanatate #boli #beneficii #miere #tratarea herpesului #tratarea ranilor

Mierea, remediu natural excelent pentru herpes

Mierea, cu gustul dulce si consistenta cremoasa, este ideala pentru un mic dejun sanatos si energizant. Stiai insa ca a fost folosita mii de ani pentru tratarea infectiilor, inainte de aparitia penicilinei? Daca suferi de infectii virale, precum herpesul, mierea poate grabi vindecarea si dezinfecta rana. Afla mai jos cum poti folosi mierea pentru tratarea herpesului.

Pentru tratarea herpesului, natura are solutii mult mai eficiente decat medicamentele care contin numeroase chimicale, iar mierea este un remediu natural simplu, fara efecte secundare.

De altfel, mierea este recunoscuta pentru proprietatile sale benefice pentru organismul uman. Ajuta la vindecarea rapida a ranilor si lupta impotriva infectiilor. Pentru tratarea herpesului, mierea este de mare ajutor, deoarece grabeste vindecarea ranilor si reduce durerile.

Cum folosesti mierea pentru tratarea herpesului

Inainte de a folosi acest remediu natural, este foarte important sa te asiguri ca mierea pe care o detii este de cea mai buna calitate. Mierea cruda este mult mai eficienta decat cea obisnuita, procesata. Este de asemenea indicat sa alegi un sortiment de miere cu o consistenta semifluida.

Tot ce trebuie sa faci este sa aplici mierea direct pe rana, de patru ori pe zi. Pentru efecte maxime, cel mai bine este sa lasi rana in permanenta inmuiata in miere. Tratamentul pentru herpes cu miere nu are efecte adverse.

Cum actioneaza mierea asupra herpesului

O miere de calitate, precum mierea Manuka sau mierea cruda, este esentiala pentru tratarea si vindecarea herpesului. In procesul de vindecare, mierea actioneaza in mai multe etape. Intai extrage lichidul din rana, dupa care continutul mare de zahar inhiba dezvoltarea microorganismelor.

Apoi, mierea aplicata pe rana elibereaza cantitati mici de peroxid de hidrogen care dezinfecteaza si grabeste vindecarea.

Ce trebuie sa stii despre miere

Mierea, care a fost folosita intens pentru tratarea infectiilor pana la aparitia penicilinei, este eficienta in tratarea a numeroase probleme medicale. Pe piata exista mai multe sortimente de miere, cu diverse proprietati.

Mierea procesata si rafinata, pe care o gasesti in magazinele alimentare, nu este recomandata pentru tratarea ranilor. De altfel, acest tip de miere risca sa agraveze infectiile. In plus, nici nu are aceleasi proprietati benefice precum mierea cruda.

Mierea Manuka, care provine din Noua Zeelanda, este un tip de miere aprobat pentru utilizari medicinale, datorita proprietatilor de vindecare si ingredientelor active extrem de puternice pe care le contine.

Alte remedii naturale pentru tratarea herpesului

Pe langa miere, exista si alte remedii naturale care ajuta la tratarea si vindecarea herpesului. Printre acestea se numara lizina (un aminoacid esential), vitamina C, aloe vera, resveratrolul (un antioxidant puternic care se gaseste in coaja strugurilor), usturoiul sau lactoferina (o proteina antimicrobiana care se gaseste in colostru, laptele matern).

In plus, si vitamina D este extrem de eficienta in tratarea infectiilor, gripelor, racelilor sau tusei. De asemenea, este utila si in tratarea infectiilor virale, precum herpesul.

Sursa foto: Suebee.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului