Boli

#reinfectare coronavirus #coronavirus

Medicul Virgil Musta: De ce se reinfecteaza oamenii cu COVID-19

Numarul persoanelor care s-au reinfectat cu coronavirus este in crestere. Medicii atrag atentia ca Sars CoV-2 a suferit mai multe mutatii si de aceea exista un risc mare ca pacientii vindecati sa se reinfecteze.

"Faptul ca virusul sufera mutatii poate influenta in mai multe feluri evolutia bolii, contagiozitatii, poate influenta modul de imunizare in aceasta boala, modul de transmitere.

In consecinta, mutatiile ingreuneaza putin lupta noastra cu virusul. Dupa parerea mea, sunt mutatii minore, dar oricand pot aparea si mutatii majore, care sa aduca modificari in patogenia bolii", a declarat dr. Virgil Musta, potrivit romaniatv.net.
Medicul timisorean, care a vindecat sute de cazuri de COVID, spune ca o persoana vindecata se poate reinfecta cu o mutatie noua a coronavirusului, daca aceasta este una insemnata si oamenii respectivi nu au anticorpii specifici."S-ar putea ca virusul sa fie recunoscut ca un virus nou si atunci nu ai anticorpi, daca este o mutatie majora", a explicat medicul Musta.

Medicul Adrian Streinu Cercel declara ca virusul SARS-CoV-2 nu va iesi prea curand din circulatie, din cauza faptului ca a suferit 28 de mutatii.

"Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gand sa iasa prea curand din circulatie - nivelul mare de mutatii pe care a inceput sa si-l dezvolte. Chiar in aceasta dimineata, am citit un articol care urmeaza sa fie rapid publicat, cu multitudinea de mutatii pe care le are la nivel de structura de spike, peste 38 de variante, care se pare ca asociaza un grad de infectivitate si de severitate mai mare bolilor pe care le induc", spunea managerul Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare