Boli

#mii de cazuri #coronavirus #pandemie #avertisment #valul patru #streinu cercel

Medicul Streinu Cercel spune ca Romania se va confrunta din nou cu mii de cazuri de covid zilnic

Medicul Adrian Streinu Cercel este foarte pesimist si spune ca in perioada urmatoare Romania se va confrunta din nou cu mii de cazuri de covid, zilnic. Acesta este de parere ca in Romania ar putea fi impuse noi restrictii de la 1 august si ca in toamna numarul cazurilor de infectii cu coronavirus va exploda din nou. 

 

„Orice este posibil dar, repet, aceste masuri restrictive sunt mai putin importante. Important este ca lumea trebuie sa inteleaga odata pentru totdeauna ca vaccinul este ceva extraordinar de util pentru noi. Din toate datele pana acum s-a demonstrat ca vaccinurile pot proteja impotriva tulpinii Delta

Cei vaccinati cu siguranta nu vor face o boala severa. Una este sa te infectezi si alta este sa faci boala. Am spus si cu alte ocazii ca vaccinurile protejeaza in interiorul organismului nostru si nu la nivelul mucoasei respiratorii sau mucoasei nazale. Ne putem infecta putem deveni pozitivi, vom transmite mai departe virusul, dar cu siguranta nu vom face o boala severa", a spus Adrian Streinu Cercel.

Totodata, medicul a precizat ca a treia doza de vaccin ar putea fi necesara persoanelor care sunt cu imunodepresie de fond si fara o vaccinare in numar cat mai mare, cazurile ar putea exploda din nou. 

„Este putin probabil mai ales ca in toate studiile pe care le-am vazut aceasta doza potentiala a treia este recomandata persoanelor care sunt cu imunodepresie de fond si respectiv in unele cazuri personalului medical sanitar, dar nu pentru toata lumea.Ca atare lucrurile vor putea diferi in functie de evolutia contextului epidemiologic dar lumea trebuie sa inteleaga cu o persoana care nu este vaccinata si se infecteaza va transmite mult mai mult virusul populatie si in jur pentru ca rata de inmultire a acestui virus la nivelul mucoasei nazale este de circa 6-8 ori mai mare decat la persoanele vaccinate, de aceea este bine sa ne vaccinam.

Trebuie gasita o cale de mijloc si trebuie gasita foarte repede, timpului trece fantastic de repede. Luna august este o luna plina de concedii respectiv de aglomeratie si avem foarte multe locuri in care sunt foarte multe persoane si care evident nu poarta masca, deci ca acolo transmiterea este la ea acasa.

Daca nu ne vaccinam putem sa ajungem la mii de cazuri pe zi in cateva saptamani, undeva la 4-6 saptamani. Acest lucru este total de nedorit pentru ca lumea medicala este obosita, a trecut un an si jumatate s-a lucrat 24 din 24, 7 din 7 toata lumea este ca sa spun asa obosita. Aparitia unui nou val cu cazuri severe si cu internarii in terapie va fi foarte greu de dus de lumea medicala", a spus Adrian Streinu Cercel la Antena 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului