Boli

# simptome coronavirus #coronavirus #simptome alergie #alergie

Medicul explica: Care este diferenta intre alergie si coronavirus

Alergologul Poliana Leru a explicat care este diferența dintre simptomele de COVID-19 și simplele alergii.

”Este prima dată când avem simultan o epidemie de viroză respiratorie și suntem în plin sezon de alergie la ambrozie, în perioada de vârf. Este o situație deosebită și dificilă”, a spus medicul alergolog Poliana Leru. Singurul simptom care face diferenta intre o alergie si coronavirus este febra.
”În primele zile, pentru cei care nu se știu cu alergii, se poate crea o confuzie dacă au simptome nazale de tip strănut, prurit, curgerea nasului.

"Primul semn distinctiv este febra. La pacienții cu COVID febra apare în peste 70% din cazuri. În același timp, pacienții cu COVID au o stare generală modificată, o astenie, au manifestări generale dincolo de cele nazale astfel încât mai mult decât în primul moment nu se poate confunda”, a precizat medicul.

Durere de cap brusca la infectia cu coronavirus Medicul a precizat ca in cazul alergiilor, durerea de cap este una care apare progresiv, niciodata brusc.
”Durerea de cap la pacientul cu rinită alergică este un semn când apare din nou sinuzită, dar manifestările se instalează progresiv. Nu sunt brusc instalate cum se întâmplă la COVID. Pierderea mirosului este o consecință a afectării sinusale, nu se întâmplă brusc în alergii cum se întâmplă în COVID”, a mai adăugat alergologul Poliana Leru.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare