Boli

# povesti medic #povesti infioratoare #coronavirus #ebola

Medicul care a supravietuit Ebola, povesti infioratoare despre cum decurge o zi la Terapie Intensiva! Este speriat de coronavirus

Medicul Craig Spencer a lucrat ca epidemiolog in Africa si Asia de Sud-Este si a supravietuit miraculos infectiei cu Ebola. Desi a lucrat indeaproape cu persoanele infectate acesta nu a contactat virusul. Acum insa, se teme de coronavirus.

Acesta povesteste pe contul de Twitter ca isi incepe ziua pregatind un ibric mare de cafea pentru a rezista pana la finalul zilei, avand in vedere ca toate cafenelele de langa spital sunt inchise.

Ziua acestuia se incheie schimbandu-si hainele in drum spre casa si evitandu-si copilul pana cand reuseste sa-si faca un dus pentru a indeparta orice urma de virus, inainte de a intra in contact cu familia.

Intre cele doua activitati se desfasoara munca acestuia la spital, unde intra in contact cu pacienti bolnavi de coronavirus, care se afla la Terapie Intensiva.

Acesta ajunge la munca la ora 8:00. Imediat ce ajunge incepe sa se costumeze pentru a se proteja de coronavirus. Cand ajunge i se spune despre un pacient care are nevoie de cantitatea maxima de oxigen 88% pentru a respira. Intre timp se anunta un alt bolnav si se grabeste sa-i ofere ajutorul. Este in stare grava si trebuie conectat la aparate. Intre timp vorbeste la telefon cu familia unuia dintre ei si o informeaza despre starea acestuia si ca necesita sa fie conectat la aparate.

Ii este frica sa-si scoata masca

Medicul primeste aperoape la fiecare ora mesaje urgente, pe pager, privind starea pacientilor critici. Nu isi da seama cand trece timpul. La un moment dat isi da seama ca este dupa-amiaza si nici nu a avut timp sa bea un pahar cu apa.

Iti este frica sa-ti scoti masca. Este singurul lucru care te protejeaza. Sigur mai pot rezista. In Africa, in timpul Ebola, petreceam ore in sir in caldura, in costume speciale, fara apa.”, scrie acesta. Intre timp este anuntat un alt pacient care are nevoie de atentia lui.

Spencer povesteste ca masa de pranz ii este servita in cantina din spital, care este inca deschisa. Dupa ce se spala de doua ori pe maini, isi da masca jos si mananca cat de repede poate, deoarece pacientii au nevoie de el.

“Aproape toata lumea este la fel in aceste zile. Presupunem ca toata lumea are coronavirus. Purtam costume de protectie, ochelari si masti la fiecare intalnire. Toata ziua! Este singura modalitate de a fi in siguranta. Unde s-au dus toate bolile de atac de cord si pacientii cu apendicita? Totul este COVID.”, a scris medicul.

Cand iese din tura, Spencer curata foarte bine toate bunurile pe care le are inainte de a iesi din spital.

“Inainte de a pleca, dezinfectezi tot ce ai. Telefonul. Insigna. Portofelul. Ceasca de cafea. Toate se ineca in inalbitor sau dezinfectant. Totul intra apoi intr-un sac. Nu iti asumi niciun risc.”, a scris Craig Spencer. 

Spencer spune ca se simte „dezbracat si expus” in timp ce merge pe strazile pustii ale orasului, fara sa poarte o masca. “Strazile sunt goale. Nici nu se compara cu ce se intampla in interior(nr. – in spital). Poate oamenii nici nu stiu.” scrie Spencer .

Distantarea sociala, singura care ne poate salva

Oricat de rau a fost ziua, Spencer se asteapta ca situatia sa se inrautateasca.

“Toti cei pe care vedem astazi au fost infectati cu o saptamana in urma, sau mai multe. Numerele vor scapa, fara indoiala, de sub control peste noapte, asa cum s-a intamplat si noptile trecute. Din ce in ce mai multe vor veni la Terapie ntensiva. Statisticile vor creste. Mai multe persoane vor avea nevoie de ventilatie ertificiala “, a scris el .

Spencer sustine ca este prea tarziu pentru a opri virusul, insa raspandirea acestuia poate fi incetinita, deoarece “virusul nu ii poate infecta pe cei pe care nu ii intalneste niciodata”.

“Distantarea sociala este singurul lucru care me poate salva acum. Nu imi pasa atat de mult de impactul economic, cat imi pasa de capacitatea noastra de a salva vieti”.

Medicul Craig Spencer a incheiat cu o pledoarie pentru ca oamenii sa ia in serios pandemia de coronavirus.

“S-ar putea sa auzi oameni spunand ca nu este real. Este real.
S-ar putea sa auzi oameni spunand ca nu atat de grav. Este grav.
S-ar putea sa auzi oameni spunand ca nu te poate dobori. Poate.
Am supravietuit Ebola. Ma tem #COVID-19.
Fa partea ta de treba. Stai acasa. Stai in siguranta.
Si in fiecare zi voi veni sa lucrez pentru tine"
,
 a scris el .

Sursa: CNN

Sursa foto: motherjones.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare