Boli

#adriana pistol #omicron #valul 5 #declaratii #medic

Medicul Adriana Pistol: "Posibil ca pana la jumatatea lunii ianuarie, Omicron sa depaseasca 25.000 de cazuri pe zi in Romania"

Cazurile de noi infectii cu coronavirus au crescut alarmant in toata lumea, dupa ce varianta Omicron s-a raspandit rapid dupa ce a aparut in Africa de Sud. Autoritatile din intreaga lume sunt in alerta si incearca, prin noi masuri, sa limiteze raspandirea acestei noi variante.

 

Medicul Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, spune insa ca si Romania ar putea inregistra o noua crestere alarmanta a cazurilor de Covid, cu Omicron in luna ianuarie 2022. Medicul este de parere ca lipsa certificatului COVID si procentul mic al persoanelor vaccinate, sunt doar doua dintre vulnerabilitatile Romaniei in fata valului 5 al pandemiei

Ea spune ca desi a fost introdus Formularul de localizare a pasagerului (PLF), acesta nu este completat „intr-o proportie foarte mare” de cei care vin in tara, ceea ce face dificila anecheta epidemiologica.

„In concluzie, avem o populatie receptiva numeroasa, adica populatia care se poate imbolnavi oricand, avem un risc foarte mare de raspandire a tulpinii Omicron, care are o rata de transmisibilitate mult mai crescuta. Este posibil ca pana la jumatatea lunii ianuarie, Omicron sa depaseasca 25.000 de cazuri pe zi. Undeva la sfarsitul lunii ianuarie este posibil sa devina comunitara”, a adaugat Pistol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare