Boli

#sanatate #medicamente #recomandare medicamente

Medicamente care sa nu iti lipseasca din dulap in aceasta vara

Vara a sosit cu temperaturi ridicate, umiditate crescuta, gratare in aer liber, vacante si calatorii. Toate acestea isi pun insa amprenta asupra sanatatii tale. Pentru a preveni incidentele medicale, este important sa ai mereu la indemana medicamente esentiale.

Accidentele pot si ultimele lucruri la care gandesti atunci cand esti in vacanta, insa vara este anotimpul in care trebuie te aprovizionezi cu medicamente, lotiuni de protectie solara sau plasturi.

Tusea, congestiile nazale sau durerile de cap nu isi iau vacanta in sezonul cald si pot ataca atunci cand nu te gandesti. Activitiatile in aer liber maresc riscurile de zgarieturi, muscaturi, arsuri sau alergii.

Iata medicamentele care nu trebuie sa iti lipseasca in aceasta vara:

Lotiuni de protectie solara. Cremele si lotiunile de protectie solara nu trebuie sa lipseasca in sezonul cald. Ai grija sa te protejezi de razele soarelui si sa eviti orele critice. Alege produse cu factor de protectie cat mai ridicat, in special daca ai pielea alba.

Creme si spray-uri pentru tantari. Chiar daca te bucuri de vremea frumoasa, ai grija la tantari si alte insecte. Tantarii pot transmite boli periculoase, iar muscaturile lor nu au un aspect placut. Ai grija ca in dulapul tau cu medicamente sa se gaseasca si creme si spray-uri cu hidrocotizon, pentru a tine la distanta tantarii.

Antacide si antidiareice. Vara este sezonul gratarelor si picnicurilor in aer liber. Carnea la gratar, legumele, inghetata sau bauturile reci fac parte din meniul de vara. In aceste conditii, nu strica ca in dulapul cu medicamente sa ai si cateva medicamente pentru deranjamentele stomacale sau indigestii.

Lotiuni pe baza de calamina. Pentru tratarea mancarimilor si a iritatiilor produse de plante, insecte sau arsuri solare este indicat sa ai la indemana lotiuni pe baza de calamina. Calamina este un preparat din carbonat de zinc cu proprietati astringente si cutanate.

Medicamente pentru alergii. Alergiile cauzate de polen sau praf sunt alte probleme de sanatate de care sa te feresti in sezonul cald, in special daca petreci foarte mult timp in aer liber. Astfel, din dulapul tau cu medicamente nu trebuie sa lipseasca astfel de medicamente.

Medicamente pentru dureri de cap. Temperaturile ridicate sau umiditatea sunt factori care favorizeaza aparitia durerilor de cap in sezonul cald. Fii pregatit pentru aceste dureri si aprovizioneaza dulapul cu analgezice precum aspirina.

Medicamente pentru raul de miscare. Vara este sezonul vacantelor si calatoriilor. Fie ca mergi cu masina personala, fie cu trenul sau avionul trebuie sa te pregatesti pentru raul de miscare. Ia cu tine medicamente care sa te ajute sa treci mai usor peste raul de miscare.

Insulina. Daca suferi de diabet, vremea calda, activitatile in aer liber sau schimbarile din dieta pot afecta nivelul de zahar din sange. Intotdeauna testeaza sangele cu un aparat portabil si ai grija sa iei la timp insulina sau alte medicamente pentru diabet. In acest fel vei preveni probleme mai grave.

De asemenea, din dulapul cu medicamente nu trebuie sa lipseasca medicamentele pentru reducera febrei, antibioticele sau plasturii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare