Boli

#microbi #aglomeratie #germeni #mall

Locurile cele mai pline de microbi din mall

Perioada de dinainte de sarbatorile de iarna este una extrem de agitata, in care cadourile sunt la mare cautare. In goana dupa cadouri poti insa contacta si bacterii si germeni periculosi. Mallurile sunt unele dintre cele mai aglomerate locuri din oras, iar sansele sa te infectezi sunt maxime.

Toate locurile in care oamenii se intalnesc sunt pline de bacterii si virusi, de la cei care provoaca gripe si raceli, pana la cei mai periculosi, precum E.coli si stafilococul auriu .
 

Chiuvetele din bai


Chiuvetele sunt cele mai murdare locuri din baile din malluri. Bacteriile, printre care si E.coli, se dezvolta in special pe robineti, primele obiectele pe care persoanele le ating dupa ce ies de la toaleta. Chiuveta este un mediu umed, ideal pentru dezvoltarea bacteriilor, care rezista in aceste locuri un timp indelungat.

In baile din malluri ai grija si la dispozitivele cu sapun, care sunt alte surse de bacterii. Pentru a evita infectiile este indicat sa te speli pe maini mai mult timp, sa te sapunesti cel putin 20 de secunde si apoi sa te clatesti bine cu apa calda. Evita sa inchizi apoi robinetul cu mana.
 

Mesele de la restaurantele fast food


Chiar daca mesele de la etajul cu restaurante sunt sterse si spalate des, acest lucru nu inseamna ca sunt curate. Chiar buretii cu care sunt sterse aceste mese pot raspandi numeroase bacterii periculoase precum E. coli. Acest lucru se poate intampla atunci cand buretii nu au fost schimbati si spalati corespunzator.

Pentru a evita contactarea de bacterii din aceste locuri este indicat sa ai la tine in permanenta un pachet de servetele umede cu care sa stergi masa inainte de a te aseza. Alege servetelele care contin alcool sau un alt tip de dezinfectant . In acest fel vei fi sigur ca ai distrus toti germenii.
 

Balustradele scarilor rulante


Balustradele scarilor rulante sunt alte locuri din mall pline de bacterii. O analiza recenta a aratat ca pe aceste balustrade se gasesc urme de mancare, urina, mucus, fecale si sange. Aceste urme contin numeroase bacterii, iar acolo unde se gasesc urme de mucus sunt mari sanse sa existe si virusi ai racelilor si gripelor.

De asemenea, pe balustradele scarilor rulante se gasesc si urme de flora respiratorie. Atunci cand stranuta, oamenii duc mana la gura si nas, iar apoi din nou pe balustrada.

Pentru a evita contactul cu bacteriile de pe balustradele scarilor rulante este indicat sa nu le atingi deloc, decat in cazuri exceptionale. De asemenea, dupa ce le-ai atins foloseste un dezinfectant cu care sa te speli bine pe maini.
 

Tastele bancomatelor


Tastele bancomatelor din malluri sunt alte locuri pline de bacterii si virusi. Pe aceste taste se gasesc peste 1000 de germeni si bacterii, printre care E.coli si virusi de raceala si gripa . Cea mai murdara tasta este cea de Enter, pentru ca toata lumea o foloseste.

Pentru a evita contactarea de bacterii de pe tastele bancomatelor este indicat sa le atingi cu incheietura degetelor. In acest fel vei evita transmiterea bacteriile catre gura si nas. Dupa ce folosesti bancomatul ai grija sa te speli bine pe maini.
 

Cabinele de proba


Dupa ce probeaza hainele, celulele de piele uscata si transpiratia se acumuleaza in aceste locuri din malluri. Acestea sunt medii propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Din cabinele de proba poti lua bacterii foarte periculoase, precum stafilococul auriu.

Pentru a proteja, incearca sa nu probezi hainele direct pe piele, in special daca sunt obiecte de lenjerie intima.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului