Boli

#limba covid #simptome covid # coronavirus simptome

Limba Covid - un nou simptom al bolii

Pe langa tuse seaca, febra, frisoane, oboseala, dureri musculare, pierderea gustului si a mirosului, specialistii atrag atentia ca infectia cu coronavirus se poate manifesta si la nivelul limbii prin afte dureriase, abcese si ulceratii, potrivit Euronews.

„Limba COVID' ar putea face parte dintr-o gamă de simptome mai puțin întâlnite, și tocmai de aceea riscă să fie mai puțin luate în seamă, așa cum sunt și iritațiile pielii sau modificările la nivelul palmelor și tălpilor, cunoscute mai degrabă ca „degetele COVID'.

„Am adunat date de la 4,5 milioane de oameni din trei țări care ne-au descris simptomele și am depistat până acum peste 20 de simptome de COVID, între care unele rare, care nu au fost observate până acum', a declarat profesorul Tim Spector. El estimează că o treime dintre pacienții care au făcut COVID au dezvoltat astfel de simptome nespecifice.

Deseori limba poate avea un aspect încărcat, cu asperități, și să fie acoperită de un strat de o altă culoare, alb-gălbuie, care nu iese la periaj. De multe ori, este vorba despre un simptom dureros, spune profesorul britanic.

Sursa foto: protv.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare