Boli

#combatere raceli #Lactoferina #raceli #Septogal Lactoferina

Lactoferina si rolul acesteia in combaterea racelii de sezon

In sezonul calduros, spre deosebire de perioada de iarna, sunt prezente mult mai multe bacterii care pot cauza faringite sau mai grav, amigdalite purulente. Astfel de episoade apar si fiindca oamenii cauta tot felul de metode pentru a se racori:, stau in incaperi in care functioneaza aparatele de aer conditionat, setate la temperaturi mult mai scazute decat cea de afara, consuma multa apa rece sau inghetata, toate acestea crescand riscul aparitiei anumitor viroze respiratorii, a laringitelor sau a farigo-amigdalitelor.

Mai mult, persoanele cu o imunitate scazuta au un risc mai mare de a se confrunta cu probleme de sanatate si la nivelul altor componente ale sistemului imunitar decat cel respirator.

Cum ne protejam sistemul imunitar

O alimentatie corecta intareste semnificativ intreg sistemul imunitar. Acest lucru inseamna ca trebuie respectat cu strictete programul celor 3 mese de peste zi si nu trebuie omisa niciuna dintre acestea, in niciun caz micul dejun. Pentru a veni in intampinarea scaderii imunitatii este recomandat sa consumam cat mai multe legume si fructe proaspete, dar si alte produse pe baza de minerale si nutrienti. Acestea intaresc si ajuta organismul sa se refaca, stimuland sistemul imunitar pentru a face fata germenilor. Foarte utile sunt si alimentele bogate in vitamina A, C sau E, precum si cele bogate in seleniu, zinc si magneziu, precum usturoiul, lamaia sau mierea.

Virozele fac ravagii mai ales in randul persoanelor cu un stil de viata sedentar. De aceea, pentru a le tine la distanta, este recomandat sa facem cat mai mult sport. O haina in plus nu strica atunci cand temperaturile sunt in scadere.

Pe langa un stil de viata activ si o alimentie echilibrata, o modalitate eficienta de mentinere a imunitatii la cote maxime, de prevenire a aparitiei si a dezvoltarii infectiilor si de recuperare dupa boala, este administrarea de suplimente alimentare pe baza de lactoferina. Lactoferina este o proteina multifunctionala care interactioneaza cu anumite componente microbiene si virale implicate in procesul infectiei, reducand riscul repetarii episoadelor de „raceala”. Efectul bacteriostatic al lactoferinei a fost asociat cu abilitatea sa de a lega fierul, si asta pentru ca aproape toate bacteriile au nevoie de fier, iar datorita proprietatilor de legare, lactoferina este in masura sa impiedice utilizarea fierului de catre bacterii.

De asemenea, lactoferina are proprietati imunomodulatoare, potentand actiunea antibioticelor si reducand semnificativ efectele adverse ale acestora.

Ce beneficii aduce Septogal + lactoferina

Septogal cu lactoferina dezinfecteaza si actioneaza direct la locul inflamatiei, calmand durerea si senzatia de usturime. Uleiurile volatile din compozitia acestuia aduc prospetime cavitatii bucale si cailor respiratorii si reduc cu succes procesele oxidative la nivelul mucoaselor. Mentolul si uleiul de menta inlatura durerea si senzatia de usturime la nivel faringian, iar eucaliptul scade secretia de mucus de la nivelul cailor respiratorii, in timp ce uleiul de pin are efect expectorant.

In plus, caracterul antiseptic si antiviral il recomanda si postoperator, in cazul amigdalectomiei sau a extractiilor dentare.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate se administreaza cate 1 comprimat de 2-3 ori pe zi. Septogal + lactoferina contine 27 de comprimate si este disponibil in Farmaciile Ropharma din tara sau online pe www.ropharma-healthcare.ro, la pretul de 18,20 Lei.

Despre Ropharma

Ropharma este o companie romaneasca ce functioneaza dupa un business integrat prin distributie a produselor farmaceutice si parafarmaceutice, comert cu amanuntul prin propria retea de farmacii, productie de medicamente, suplimente alimentare si lapte praf prin fabricile din Targu Mures, Chisinau si Dostat (jud.Alba) si servicii medicale prin spitalul privat multidisciplinar Sfantul Constantin din Brasov.

Pentru mai multe detalii, accesați: //www.ropharma-healthcare.ro sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/RopharmaHealthcare.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare