Boli

#navigator cancer de san #romance cancer de san #cancer de san

La fiecare ora, o romanca afla ca are cancer! Informatiile pe care trebuie sa le stie orice femeie

Cancerul de san este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei si reprezinta principala cauza de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societatii Europene de Oncologie Medicala. In Romania, peste 9.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de san, respectiv o femeie la fiecare ora.

„In tarile dezvoltate, cancerul de san este considerat un tip de cancer curabil, cu o supravietuire de aproape 90%, daca este descoperit in stadii incipiente. In Romania, aproape jumatate din cazuri sunt descoperite in stadii avansate ale bolii. Informarea corecta a pacientelor asupra pasilor de urmat prin sistemul de sanatate poate avea un rol foarte important in reducerea acestui decalaj”, explica dr Dragos Median, Compartimentul Oncologie Ginecologica, Spitalul Clinic Filantropia Bucuresti.

Navigator pentru pacientele cu cancer de san

Pentru femeile diagnosticate cu cancer de san, astazi, Roche Romania, in parteneriat cu Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC), a lansat un navigator, care explica, intr-un limbaj prietenos si simplificat, traseul ce ar trebui urmat de catre o pacienta diagnosticata cu cancer de san, in cadrul sistemului de sanatate din Romania. Pornind de la suspiciunea initiala, investigatiile ce trebuie efectuate pentru stabilirea diagnosticului, stadializarea bolii si tipul de tratament, informatiile prezentate in cadrul navigatorului au rolul de a usura intelegerea pacientelor si apartinatorilor cu privire la pasii de urmat, in cazul unui diagnostic de cancer de san.

Cu ajutorul filialelor FABC, Roche Romania va distribui navigatorul, care este disponibil pe www.canceruldesan.ro, in sectiile de oncologie ale spitalelor din tara, impreuna cu 1.500 de esarfe de matase pentru chimioterapie. Esarfele sunt realizate de o pacienta cu cancer de san si sunt destinate femeilor care se afla sub tratament.

„Acest tip de initiative de informare a pacientelor sunt intotdeauna bine-venite, mai ales cand vorbim despre cancerul de san, o boala cu un impact socio-economic foarte ridicat. Sper ca informatia din acest navigator sa ajute pacientele sa inteleaga mai bine cu ce se confrunta si ce trebuie sa urmareasca, de la diagnostic, pana la tratament”, a adaugat Cezar Irimia, presedinte Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania.

”Traseul unei paciente in sistemul de sanatate pare adesea complicat si de multe ori pacientele diagnosticate cu cancer de san au nevoie de informatii si explicatii clare cu privire la etapele diagnosticarii si a interventiilor necesare tratamentului acestei afectiuni. Tipul de informatie cuprins in acest navigator poate ajuta la scurtarea timpului dintre etapele acestui proces, ceea ce creste sansa unui diagnostic si a unui tratament mai rapid”, a declarat Oana Matei, Group Medical Manager Roche Romania.

Platforma educationala www.canceruldesan.ro este primul website ce contine exclusiv informatii detaliate despre cancerul de san. Platforma contine peste 80 de articole si se adreseaza atat pacientelor cat si tuturor celor care doresc sa afle mai multe cu privire la prevenirea, diagnosticarea si tratamentul cancerului de san, precum si multe alte informatii despre ce inseamna sa traiesti cu aceasta boala.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare