Boli

#ceai cu lapte #efecte adverse ceai #cancer #ceai

Bei des ceai? Iata in ce situatii te poate imbolnavi

Ceaiul este a doua bautura consumata in lume, dupa apa, potrivit Tea Association of the USA Specialty Tea Institute. Aromatul ceai aduce alinarea in nenumarate suferinte si, de ce nu, poate fi prilejul sa te vezi cu prietenele, intr-o seara friguroasa de iarna. Atentie insa, deoarece, daca nu este preparat cum trebuie sau daca il bei in exces iti poate face mai mult rau decat bine.

Ceaiul verde

O cana de ceai verde contine 100 de mg de cofeina, ceea ce inseamna ca daca depasesti doua cani pe zi, poate fi daunator. Insomniile, tremuratul mainilor, starile de anxietate, bataile neregulate ale inimii si arsurile stomacale sunt cele mai intalnite probleme cauzate aceasta bautura. Prea multe cani cu ceai verde reduc capacitatea organismului de a absorbi fierul, ceea ce, in timp, poate duce la aparitia anemiei.

Nu adauga lapte in ceai

 

Daca iti place sa savurezi ceaiul negru dupa ce ai pus si putin lapte in ceasca aburinda, renunta la acest obicei. O spun cercetatorii nemti de la Charite Medical University, din Berlin, care in urma unui studiu, au concluzionat ca proteinele din lapte neutralizeaza efectele benefice ale ceaiului negru, mai ales asupra inimii. Acest ceai nu este recomandat in cantitati mari, adica mai mult de cinci cani pe zi, deoarece poate provoca diaree, insomnie, iritabilitate si palpitatii.

Ceaiul fierbinte poate cauza cancer

 

Un studiu al cercetatorilor iranieni -popor iubitor de ceai- de la Universitatea din Teheran, a aratat ca baut prea fierbinte, ceaiul poate favoriza aparitia unui tip de cancer de esofag. La studiu au luat parte aproape 900 de persoane, dintre care 300 sufereau de de aceasta boala.

Ei au concluzionat ca persoanele care beau ceaiul la temperaturi ridicate (65-69 de grade Celsius) isi dubleaza riscul de aparitie a maladiei, iar cei care-l consuma la peste 70 de grade Celsius isi cresc de opt ori acesta probabilitate. Totul din cauza ca mucoasa esofagului are de suferit, in urma arsurilor termice repetate. De aceea, este recomandat sa bei ceaiul la cel putin cinci minute dupa ce l-ai luat de pe foc.

Sursa foto mare:fabdallasmag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare