Boli

#tratament caderea parului #caderea parului #sanatate

Iti cade parul? Cand trebuie sa te ingrijorezi

Iti cade parul? Este normal, insa doar pana la un punct. Prea multe fire de par pierdute zilnic pot fi semnul unor afectiuni care ar trebui sa te ingrijoreze. Iata ce spun specialistii.  

O femeie pierde zilnic aproximativ 50 de fire de par. Ar trebui insa sa te ingrijorezi cand numarul ajunge la 150 de fire pierdute. Ar putea fi un semn al unei boli ereditare care afecteaza femeile. Aceasta afectiune (Female Pattern Hair Loss) afecteaza aproape jumatate dintre femeile peste 30 de ani, spune medicul Eleni Yiasemides, citata de publicatia britanica The Daily Mail. Potrivit acesteia, tocmai ereditatea face ca afectiunea sa nu poata fi tratata in totalitate. Insa preventia si tratamentul timpuriu pot face diferenta astfel inca sa nu ajungi sa chelesti aproape complet. Specialistii spun ca substante precum minoxidil pot ajuta la tratamentul FPHL.

De asemenea, trebuie sa ai grija si la alti factori care pot subtia firul de par si duce la chelire. De exemplu, carentele de fier si problemele legate de glanda tiroida agraveaza aceste probleme legate de podoaba capilara. Asa ca daca observi ca numarul firelor de par ce raman pe perie sau la dus se dubleaza, ia masuri cat mai repede. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare