Boli

#cancer de san #risc cancer de san #alimentatie #cancer mamar #omega 3

Invata sa reduci riscul de cancer la san prin alimentatie

Cancerul de san este o problema din ce in ce mai frecventa in cazul femeilor trecute de 30 de ani. Acest lucru este cauzat de stilul de viata tot mai agitat, de stres, dar si alimentatie. Iata o lista cu alimente care te pot ajuta sa reduci riscul de cancer la san.

Fibre


Conform studiilor realizate de-a lungul timpului, o dieta cu un nivel crescut de fibre are puterea de a reduce riscul de cancer cu pana la 54%. Acest lucru pare a fi datorat substantelor active din fibre care actioneaza in intestine si elimina toxinele responsabile, intr-o anumita masura, de aparitia cancerului la san.

Consuma zilnic cereale integrale cu lapte si bucura-te de beneficiile pe care acestea le au atat pe termen lung, dar mai ales pe ermen scurt (regleaza tranzitul intestinal).
 

Alge


Consuma periodic alge. Un studiu realizat la Universitatea Harvard a demonstrat ca femeile care consuma alge sunt mai protejate impotriv cancerului mamar datorita substantelor active care se regasesc doar in acest aliment. Este adevarat ca algele nu au un gut tocmai placut, insa lista mare de beneficii face ca acest lucru sa fie doar un mic incovenient.
 

Legume verzi


Broccoli, varza de bruxeles, conopida si varza sunt doar cateva dintre legumele care contin sulf, elemente esentiale in lupta impotriva celulelor cancerigene. Consuma cat mai des aceste legume pentru a te proteja de cancerul de san. Desigur, de preferat este sa consumi alimentele neprepatate termic.
 

Redu consumul de alimente de origine animale


Carnea, laptele si ouale contin grasimi care au fost legate de aparitia cancerului de san. Pe de cealalta parte, pestele si grasimile din peste sunt mult mai bune in acest sens, asa ca te poti rasfata periodic cu o bucata de peste (evita-le pe cele care contin mercur).

De asemenea, grasimile animale cauzeaza anumite reactii chimice in intestine si convertesc astfel anumite particule in celule cancerigene care se pot pozitiona oriunde in organism.
 

Consuma mai multi acizi grasi Omega 3


Acizii grasi Omega 3 au nenumarate beneficii pentru sanatatea ta, insa in mod special acestia te protejeaza impotriva cancerului mamar. Cel putin acestea sunt rezultatele ultimelor cercetari realizate in Finlanda.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului