Boli

#cauze aparitie colesterol #colesterol rau #crestere nivel colesterol #nivel colesterol #colesterol

Invata cum sa previi cresterea colesterolului

Colesterolul marit poate favoriza nu numai aparitia bolilor de inima, ci si aparitia altor probleme de sanatate. Pentru a te asigura ca nu ai probleme cu colesterolul este indicat sa iti faci periodic analizele si sa eviti obiceiurile nesanatoase care favorizeaza aparitia acestuia.

Alimentatia

Mancarurile bogate in grasimi saturate, precum carnea grasa de porc, ouale, alimentele de tip fast-food sau smantana favorizeaza cresterea colesterolului. Este foarte important sa acorzi o atentie deosebita dietei si sa incluzi in alimentatia zilnica legumele si fructele, dar si carnea slaba si pestele.

Stresul

Intre un nivel crescut al colesterolului si stres exista o legatura stransa, spun specialistii. Acest lucru se intampla mai ales din cauza faptului ca in perioadele stresante avem tendinta sa mancam nesanatos. De aceea este indicat sa faci miscare, cel putin 30 de minute pe zi. Efortul fizic ajuta la arderea surplusului de calorii consumate zilnic si la eliminarea stresului.

Fumatul

Daca esti fumator, trebuie sa stii ca acest viciu duce la cresterea colesterolului “rau”, cunoscut si drept LDL, din cauza substantelor nocive care se gasesc in fumul de tigara. Cei care renunta la fumat vor ajunge sa aiba un nivel mai scazut al colesterolului in doar cateva saptamani dupa ce au renuntat la viciu. Limita normala a colesterolului este sub 200 mg/dl, la adulti, in timp ce la copii nu trebuie sa treaca de 170 mg/dl. 

Sedentarismul

Iti petreci ore in sir pe scaunul de la birou, iar in timpul liber nu faci miscare? Atunci nu este de mirare ca ai colesterolul marit, spun medicii, pentru ca lipsa activitatii fizice duce la acumularea de grasimi in organism, deci si la cresterea colesterolului. Ia o pauza de 10 minute din fata calculatorului si plimba-te prin birou. Daca nu ai timp sa mergi la sala de sport, fa cateva exercitii fizice acasa. Sau parcheaza masina la o statie de locul de munca si mergi pe jos.

Sursa foto: zeenews.india.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare