Boli

#ingrijire parinti # ingrijire bunici #parkinson #ingrijire

Ingrijirea bunicilor si parintilor nostri diagnosticati cu Parkinson

 
Ingrijirea batranilor bolnavi de Parkinson este o misiune foarte dificila, pentru ca aceasta boala neurologica este incurabila, progresiva. Daca in primele stadii ale afectiunii simptomele nu sunt foarte evidente, ulterior ele devin greu de controlat, iar persoanele afectate nu se mai pot descurca singure, pentru ca le este afectata comunicarea si abilitatea de miscarea.

 De aceea, este esential sa gasim cele mai bune solutii de ingrijire pentru bunicii sau parintii nostri diagnosticati cu aceasta boala. La inceput ii putem ajuta chiar noi cu treburile casnice, dar in timp, dupa ce simptomele se agraveaza, acest lucru devine din ce in ce mai dificil. In stadiile avansate ale bolii, cea mai buna solutie pentru ingrijirea pacientului cu Parkinson este intr-un centru specializat, unde lucreaza un personal calificat, cu experienta in acest domeniu.

 Prezentam in continuare cele mai importante informatii despre boala Parkinson si despre tratamentul de care ar fi bine sa beneficieze persoana draga, dupa ce primeste acest diagnostic.

Primele semne ale bolii

Boala Parkinson se manifesta la inceput discret, prin semne care pot sa treaca neobservate. Bolnavul nu-si mai misca bratele in timp ce merge, vorbeste mai greu, este mai lent in miscari si ii tremura usor o mana. In timp, apar si alte simptome, care devin tot mai evidente: rigiditate musculara, probleme de echilibru si de vorbire, postura incorecta, tremuraturi puternice ale membrelor.

In ultimele stradii ale bolii, este posibil ca persoana afectata sa sufere de incontinenta urinara si sa nu se mai poata hrani, deoarece mestecarea alimentelor devine dificila. Tot acum pot sa apara manifestari similare cu dementa, tulburari cognitive si emotionale, care trebuie controlate cu ajutorul medicamentelor.

Ingrijirea necesara in Parkinson

Din pacate, aceasta boala nu poate fi vindecata, iar evolutia ei este progresiva. Totusi, printr-o ingrijire corecta, calitatea vietii bolnavului va fi mult mai buna, de aceea recomandam internarea intr-un camin de batrani care poate oferi servicii specializate pentru persoanele care sufera de boli incurabile. Aici, parintii sau bunicii nostri vor putea primi ajutor de la un personal calificat, cu experienta, care va da dovada de rabdare, blandete si profesionalism.

Iata care sunt avantajele de care poate beneficia persoana draga diagnosticata cu Parkinson, daca va fi ingrijita intr-un centru de acest fel:

  • Administrarea zilnica a tratamentului recomandat de medic si monitorizarea constanta a starii sale de sanatate, prin intermediul unei fise medicale
  • Consultatie zilnica din partea unui medic generalist si, de cate ori va fi necesar, consultatie oferita de un medic neurolog, care poate modifica tratamentul
  • Sedinte de recuperare medicala (kinetoterapie, fizioterapie, masaj), care pot ameliora simptomele
  • Meniu echilibrat nutritional, personalizat in functie de afectiunile sale
  • Exercitii fizice recomandate de medic si efectuate sunt atenta supraveghere, pentru ameliorarea echilibrului si stimularea flexibilitatii
  • Supraveghere constanta, pentru prevenirea accidentarilor: ajutor pentru hranire, deplasare, igiena personala, imbracare etc.

Prin urmare, pacientul va avea parte de cea mai buna ingrijire posibila, astfel incat simptomele sale pot fi ameliorate, iar calitatea vietii imbunatatita semnificativ. De aceea, un camin de batrani care poate oferi servicii concepute special pentru rezidentii cu boli grave este cea mai buna solutie pentru ingrijirea bunicilor sau parintilor nostri care sufera de Parkinson.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/LISurW4fH60

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare