Boli

#tutun #fumat #tigari #vaccin #dependenta

In curand va aparea vaccinul anti-fumat

In curand, cei care vor sa scape de viciul tutunului vor avea la indemana un vaccin cu rezultate de reusita 100%. Oamenii de stiinta lucreaza alaturi de medici si chimisti pentru a dezvolta antidotul perfect care te ajuta sa scapi definitiv de dorinta de a fuma.


Cercetatorii sustin ca vaccinul este deja in lucru si spera ca foarte curand sa il testeze intr-un mediu controlat. Astfel, daca rezultatele sunt cele scontate, medicamentul poate ajunge cat mai repede pe piata.


Oamenii de stiinta de la Centrul de Cercetare pentru Tutun au inceput deja sa recruteze voluntari  care isi doresc sa renunte definitiv la fumat si care sa participe la un al doilea rand de testari.


Vaccinul numit NicVax  (care provine de la Nicotine Vaccine) actioneaza prin blocarea accesului nicotinei catre creier, adica stopeaza inca de la inceput placerea si senzatia de dependenta.  Mai mult decat atat, vaccinul intareste sistemul imunitar prin crearea de anticorpi .


Un reprezentant al Asociatiei Americane a Plamanilor a declarat ca aproximativ 90% dintre cei care incearca sa renunte la fumat nu reusesc sa isi atinga scopul, dar ca un vaccin injectat care stopeaza legatura cu creierul ar putea avea efecte atat de bune, incat fumatorii ar renunta imediat la acest viciu atat de periculos pentru sanatate .


In fiecare an, milioane de fumatori incearca sa renunte la tutun prin plasturi , medicamente, consiliere si chiar antidepresive , insa numai o persoana din 20 reuseste sa faca ceea ce isi propune.


Fumatul ramane in continuarea cauza numarul unu de deces din Statele Unite, iar statul plateste anual 192 de milioane de dolari pentru a trata bolile provocate de prezenta tutunului in organism.


Se estimeaza ca mai bine de trei sferturi dintre fumatori isi doresc sa renunte la acest viciu care le poate lua viata.

Sursa foto : topnews.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare