Boli

#hemoroizi #diaree #constipatie #febra #durere

Hemoroizii: cand este necesar sa mergi la medic

Hemoroizii repezinta o afectiune inconfortabila si dureroasa, dar care tratata la timp ne scapa de multe alte complicatii. Este recomandat sa mergem la medicul specialist imediat ce sesizam orice schimbare, chiar si in timpul tratamentului. Sangerarile abundente, febra sau constipatia sunt semne pe care nu trebuie sa le ignoram atunci cand suferim de hemeorizi.
 

Ce sunt hemoroizii
 

Hemoroizii sunt vene marite, aflate in partea de jos a anusului. Exista hemoroizi interni si externi. Chiar daca nu pare de crezut, toata lumea are hemoroizi. Doar in momentul in care se umfla, hemoroizii devin o problema.

Hemoroizii interni se afla in rect si nu pot fi simtiti. De obicei sunt nedurerosi, insa atunci cand se umfla cauzeaza sangerari. Hemoroizii externi se afla in jurul anusului. Acestia pot fi simtiti si de cele mai multe ori sunt durerosi atunci cand se umfla.
 

Cauzele hemoroizilor
 

Hemoroizii reprezinta o afectiune foarte comuna si apare in special la persoanele peste 50 de ani. Hemoroizii sunt asociati de cele mai multe ori cu constipatia sau diareea. Sarcina este un alt factor care favorizeaza aparitia hemoroizilor.

Aceste stari cresc presiunea de la nivelul venelor hemoroidale, ceea ce duce la umflarea acestora. Si diverse afectiuni ale ficatului pot cauza umflarea hemoroizilor. Printre alte cauze ale aparitiei hemoroizilor se mai numara si dietele dezechilibrate, care nu contin suficiente fibre, statul prelungit pe toaleta sau diversele tumori pelviene.
 

Simptomele hemoroizilor
 

Cele mai comune simptome ale hemoroizilor sunt mancarimea si sangerarea. Uneori, cantitatea de sange eliminata poate speria. Printre simptomele hemeroizilor se mai numara si iritarea pielii din jurul anusului si disconfort.

De cele mai multe ori, hemeorizii sunt insotiti si de durere. Hemoroizii interni nu genereaza durere. Durerea acuta este un semn ca hemoroizii nu mai sunt alimentati cu sange. In acest caz este indicat a se merge de urgenta la medicul specialist.
 

Cand sa mergi la medic
 

Simptomele comune ale hemoroizilor pot fi semne ale altor afectiuni mult mai grave. Cancerul de colon sau de rect au simptome asemanatoare cu cele ale hemoroizilor. Trebuie sa mergi de urgenta la medicul specialist daca:

  • sangerarea rectala apare si in alte momente decat atunci cand mergi la toaleta
  • constipatia sau diareea este asociata cu balonarea stomacala
  • ai scaun de culoare neagra
  • din anus se preling si alte materii necunoscute
  • scaunele cu sange sunt asociate cu febra puternica
  • ai descoperit un nodul in zona anusului.


De asemenea, trebuie sa mergi la un consult medical daca:

  • durerea rectala dureaza mai mult de o saptamana dupa tratament
  • durerile si umflaturile sunt severe
  • un nodul din anus devine mai mare si mai dureros
  • prezinti sangerari de culoare inchisa.

 

La ce medic sa mergi
 

Atunci cand suferi de hemoroizi poti merge la unul din urmatorii specialisti: medicul de familie, internist, ginecolog sau gastroenterolog.
 

Cum sa previi hemoroizii
 

Pentru a preveni aparitia hemoroizilor este indicat sa adopti o dieta bogata in fibre, sa nu stai foarte mult timp pe scaun, sa faci miscare si sa mergi la toaleta de fiecare data cand ai nevoie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare