Boli

#infectie urinara #cancer de col uterin #candidoza #vagin

Greseli ale femeilor in privinta sanatatii vaginului

Ai impresia ca este in regula sa renunti la anticonceptionale dupa o varsta sau sa te dai in zona intima cu pudra de talc pentru un plus de prospetime? Ei bine, daca tii la sanatatea ta si a vaginului tau, ar fi bine sa ai in vedere cateva reguli simple si sa tii cont de ele, fara exceptie.


Iata cele mai frecvente greseli pe care femeile le fac in ceea ce priveste vaginul.


spalaturi vaginale


Un studiu publicat de American Journal of Public Health a scos la iveala faptul ca femeile care fac dusuri vaginale au sanse reduse cu 30% de a face copii in luna respectiva.


Mai mult decat atat, dusurile vaginale frecvente modifica echilibrul delicat a florei vaginale si pot  face  organismul femeii mai vulnerabil in fata infectiilor ( candidoza ).


Improspatare cu pudra de talc


Aplicarea unei cantitati mici de pudra de talc (fie ea si special pentru bebelusi) te improspateaza fara indoiala si mentine senzatia de curatenie pentru o vreme indelungata, insa din pacate acest obicei creste riscul de cancer ovarian invaziv cu aproximativ 30%.


Explicatia pe care o dau oamenii de stiinta este aceea ca pulberea se poate extinde pana la nivelul tractului genital unde creeaza o reactie inflamatorie.


Daca transpiri excesiv in zona intima, exista alte solutii care te protejeaza impotriva acestui aspect neplacut: poarta lenjerie din bumbac 100%, evita sa porti pantaloni stramti si orienteaza-te catre cei lejeri care iti ofera libertate de miscare, iar noaptea poti incearca sa dormi fara lenjerie intima pentru a lasa pielea sa respire.


Amanarea vizitei la medicul ginecolog


Un control ginecologic este recomandat sa fie facut la 6 luni de zile, iar daca nu, obligatoriu la 1 an. O analize de secretie, un test Papanicolau si o simpla palpare a sanilor te poate scuti d emulte probleme care se pot dezvolta daca nu sunt tratate la timp.


Infectiile, cancerul de col uterin sau cancerul de san sunt boli pe care nu trebuie sa le ignori pentru ca iti pot distruge sanatatea.


Ignorarea unor simptome grave


Secretiile urat mirosioare, in cantitati mai mari decat de obicei, sangerarile vaginale, durerile ovariene sau descoperirea unor noduli la nivelul sanilor sunt simptome care trebuie sa te ingrijoreze si sa te faca sa te duci cat mai repede la medicul ginecolog. 


Tratarea dupa ureche a unei infectii


Daca ai anumite simptome pe care le-a avut si o prietena de-a ta in urma unei infectii, nu este recomandat sa urmezi acelasi tratament pe care l-a urmat si ea. Mergi la ginecologie pentru un set de analize – numai medicul specialist iti poate recomanda un tratament potrivit pentru afectiunea de care suferi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare