Boli

#leziuni # dureri umar #dureri de cap #dureri de spate #microbi #geanta

Gentile, pericol pentru sanatate! Iata cum te pot imbolnavi

Gentile sunt accesoriul de care femeile nu se pot lipsi aproape niciodata. Insa pe cat sunt de apreciate si de utile, pe atat pot fi de periculoase pentru sanatate, avertizeaza medicii. Iata care sunt pericolele la care se expun femeile cand poarta geanta incorect.

O geanta mare, cauza durerilor de umar

Intotdeauna in geanta unei femei se gasesc de toate si parca ar mai fi loc de ceva. De aceea, dimensiunile posetelor s-au tot transformat, astfel incat sa incapa cat mai multe cosmetice, carti, agende, telefoane, portofel, chei... si lista poate continua. Daca ai obiceiul sa pleci cu geanta supraincarcata zi de zi, la serviciu, este timpul sa te opresti.

Medicii avertizeaza ca gentile mari pot favoriza aparitia durerilor de spate si de umar. Totodata, prea multa presiune pe muschii umarului, poate duce la aparitia durerilor de cap.

Potrivit American Chiropractic Association, o geanta nu trebuie sa cantareasca mai mult de 10% din greutatea femeii care o poarta.

Pot rani pielea

Gentile supradimensionate, incarcate pana la refuz, care au bretelele foarte subtiri pot sa apese atat de tare pe umarul tau incat sa iti produca leziuni ale pielii. Daca esti in oras si simti ca poseta pur si simplu iti "roade" pielea, pune-o pe celalalt umar. Sau o poti purta in fata, ca si cum ai tine un bebelus, pana cand ajungi acasa. Seara da-te cu o crema hidratanta si cicatrizanta pe zona afectata.

Incearca sa porti o poseta de dimeniuni mai mici, iar daca esti o fana infocata a gentilor supradimensionate, scoate toate obiectele care nu iti sunt de folos pentru a o face mai usoara.

O sursa de bacterii

O pui pe scaunul de la metrou, pe jos, pe marginea chiuvetei din baia de la serviciu sau de la restaurant. Ei bine, astfel, pe poseta ta se strang milioane de bacterii. Foloseste un gel antibacterian de fiecare data dupa ce ai pus mana pe poseta.

Daca ai obiceiul sa iti iei un covrig sau un corn in drum spre serviciu, nu il pune niciodata direct in geanta, deoarece este o sursa sigura de germeni si microbi. Iar seara cand ajungi acasa curata geanta cu un servetel antibacterian.

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare