Boli

#coronavirus #experti #gel antibacterian

Folosirea excesiva a gelurilor antibacteriene creste riscul de raspandire a coronavirusului, avertizeaza expertii

Coronavirusul a bagat spaima in oameni, care recurg la tot felul de metode pentru a preveni infectarea cu virusul care a "explodat" in China, in lun decembrie 2019.

Igienizarea frecventa a mainilor este una dintre cele mai bune metode de protectie impotriva infectarii cu COVID-19, iar gelul antibacterian pe baza de alcool este la mare cautare. Specialistii avertizeaza, insa, si spun ca folosirea in exces dauneaza stratului protector al pielii, care lupta impotriva infectiilor, scrie Daily Mirror.

Un reprezentant britanic al unei companii de produse chimice a declarat ca folosirea excesiva a gelurilor antibacteriene pe baza de alcool reduce flora bacteriana de la suprafata pielii, iar aceasta are un rol protector impotriva bacteriilor si virusurilor.

"Este necesar sa va spalati pe maini si sa folositi dezinfectante pe baza de alcool pentru a reduce transmiterea noului virus, dar exagerarea nu este buna," a precizat reprezentatul companiei de produse chimice.

Gelurile antibacteriene contin alcool in proportie de 60% pana la 95% si sunt concepute pentru a tine departe bacteriile si virusurile.

Concentratia mare de alcool afecteaza nivelurile uleiurilor naturale din epiderma si, prin urmare, pielea se deshidrateaza.

"Pielea uscata, un teren prielnic pentru bacterii"

"Pielea uscată este un teren extrem de prielnic pentru bacterii, deoarece este predispusa aparitiei micilior leziuni prin care acestea pot patrunde in organism. Pentru a preveni infectarea cu coronavirus, este mult mai important sa ne spalam pe maini cu apa si sapun, intr-un mod corect si eficient, timp de cel puțin 20 de secunte," sustin expertii.

Uscatul mainilor este la fel de important, pentru ca mainile ude pot provoca afectiuni ale pielii care contribuie la contactarea virusurilor.

Victimele coronavirusului

Pana la acest moment, noul virus a facut peste 2.850 de victime, fiind inregistrate peste 83.700 de imbolnaviri. Dintre acestea, 4.400 de cazuri au fost confirmate in afara Chinei. In total, noul coronavirus a ajuns in peste 50 de tari si teritorii.

Sursa: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare