Boli

# test viata # cat mai ai de trait #studiu sanatate #longevitate #speranta de viata

Exercitiul care iti spune cat mai ai de trait. Fa-ti testul acum!

Vrei sa stii cat mai ai de trait? Nu e nevoie de analize sofisticate, e suficient un simplu test. Pe care il poti faci chiar la tine acasa. 

Potrivit unui studiu aparut in Jurnalul European de Cardiologie, felul in care facem un exercitiu simplu si rapid dezvaluie cat de probabil e sa mai fim in viata peste sase ani. Astfel, modul in care reusesti sa te asezi jos din picioare si sa te ridici apoi la loc fara sa te tii de nimic poate arata cat mai ai de trait. Testul numit „sitting-rising test“ (SRT) a fost conceput de un grup de medici printre care si Claudio Gil Araujo de la Universitatea Gama Filho din Rio de Janeiro, Brazilia, pentru a masura rezistenta si flexibilitatea pacientilor.

In decursul anilor, specialistii au constatat ca riscul ca persoanele care au obtinut un scor de cel mult 3 puncte din cele 10 la acest test sa moara in decurs de sase ani era de 5 ori mai mare comparativ cu cele care obtineau un punctaj mai mare de opt. Subiectii care au inscris 10 puncte la acest test au avut de doua ori mai multe sanse de a fi in viata in urmatoarii sase ani decat cei care au obtinut mai putin de 8 puncte.

Cum se face testul

Stai in picioare, incruciseaza-le si incearca sa te asezi jos, fara sa te sprijini de ceva, iar apoi straduieste-te sa revii, in acelasi mod, in pozitia initiala. Executia perfecta a acestui exercitiu se noteaza cu 10 puncte, 5 pentru asezare si 5 pentru ridicare. De fiecare data cand o persoana foloseste mana sau genunchiul pentru a se sprijin se scade cate un punct, iar pentru fiecare pierdere de echilibru se ia cate o jumatate de punct.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare