Boli

#21 decembrie #frica #apocalipsa #sfarsitul lumii #calendar mayas

Esti speriat de zvonurile apocaliptice? Afla care sunt efectele asupra sanatatii tale psihice!

Zvonurile despre sfarsitul lumii, calendarul mayas sau inversarea polilor Pamantului iti produc fiori reci pe sira spinarii? Nu esti singurul care crede ca 21 decembrie 2012 este ultima zi de viata pe Terra. Descopera mai jos care sunt efectele teoriilor apocaliptice asupra sanatatii psihice!


Efectele zvonurilor apocaliptice asupra sanatatii mentale

Specialistii avertizeaza ca zvonurile privind apocalipsa prevestita de sfarsitul calendarului mayas au o influenta extrem de nociva asupra copiilor si adolescentilor. Cu toate acestea, pana si adultii sunt afectati de aceste zvonuri. Foarte multe persoane sunt atat de ingrijorate de faptul ca lumea se poate sfarsi pe 21 decembrie 2012, incat nu mai pot manca sau dormi.

De asemenea, cei care deja sufera de depresie si anxietate, pot nutri ganduri suicidale. Depresia si atacurile de panica sunt alte efecte ale zvonurilor despre apocalipsa. In plus, informatiile negative si infricosatoare au efecte devastatoare asupra starii psihice a unei persoane si pot provoca adevarate traume. Zvonurile despre apocalipsa incita si la acte de violenta in unele cazuri, avertizeaza psihologii.

Exista si persoane care se pregatesc intens pentru sfarsitul lumii si isi cumpara apa si alimente in cantitati industriale sau isi construiesc buncare unde sa se refugieze in caz de pericol. Foarte multi indivizi sunt interesati de asa-zisele kituri de supravietuire, comercializate in special de magazinele cu obiecte militare.

Astfel, din trusa de supravietuire nu lipsesc hainele groase si impermeabile, lanternele, bateriile, mastile de gaze, bricegele multifunctionale sau recipientele speciale pentru apa potabila.


Zvonurile care alimenteaza fricile

Calendarul mayas. Data de 21 decembrie marcheaza sfarsitul calendarului mayas si incheierea unei noi etape din era maya, la sfarsitul unui ciclu de 5200 de ani. Pentru foarte multi, acest lucru a alimentat zvonurile privind sfarsitul lumii.

Alinierea planetelor. O alta teorie care intareste zvonurile despre apocalipsa sugereaza alinierea galactica, fenomen astronomic ce va produce "haos". Dezastrul va fi cauzat de efectul gravitational dintre Soare si gaura neagra Sagittarius A, care este situata in centrul galaxiei noastre.

Inversarea polilor Pamantului. O alta teorie indica ca pe 21 decembrie polii magnetici ai Pamantului se vor inversa.


21 decembrie, ziua solstitiului de iarna

Specialistii NASA au studiat si analizat posibilitatea ca Pamantul sa fie distrus in 2012, insa au ajuns la concluzia ca lumea nu se va sfarsi la aceasta data, iar data de 21 decembrie va fi doar o zi normala a solstitiului de iarna, care marcheaza marcheaza inceputul iernii astronomice si cea mai lunga noapte din an.

De asemenea, specialistii declara ca pe data de 21 decembrie nu va exista nicio aliniere planetara care sa duca sfarsirea vietii pe Pamant. De altfel, cercetatorii NASA ne asigura ca nu va exista nicio aliniere planetara in urmatorii 20 de ani si chiar daca va avea loc, efectele asupra vietii pe Terra vor fi neinsemnate.

In plus, pana si teoria inversarii polilor Pamantului este total neverosimila. Chiar daca, in timp, continentele si-au mutat usor pozitia, o inversare magnetica a polilor este putin probabila in urmatoarele milenii si nu va afecta continuitatea vietii de pe Pamant.

In concluzie, temerile privind fatidica zi de 21 decembrie 2012 sunt nefondate din punct de vedere stiintific, dar extrem de nocive pentru un psihic vulnerabil.

Sursa foto: Timeanddate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare