Boli

# a treia doza de vaccin #vaccin

Este oficial! A treia doza de vaccin se va administra si in Romania. Cine va trebuie sa se imunizeze din nou

Valul patru se apropie si in Romania, iar autoritatile sunt deja in alerta si se pregatesc pentru o noua crestere a cazurilor de covid, dupa ce numarul infectiilor este din nou mare dupa ce tulpina Delta s-a extins in tara noastra.

 

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, a sustinut marti o conferinta de presa in care a anuntat ca incepand cu luna septembrie se va putea administra si in tara noastra a treia doza de vaccin persoanelor vulnerabile, cu varsta peste 65 de ani, dar si personalului medical. 

Decizia autoritatilor a fost luata in conditiile in care, in aceasta toamna, este asteptat in Romania valul patru al pandemiei de COVID-19.

“Exista discutii in momentul de fata legat de administrarea rapelului sau cum este cunoscut ca cea de-a treia doza desi in mod corect vorbim de rapel si nu de doza trei la persoanele care fie au un risc crescut de expunere si aici vorbim de pilda de categoria personalului medical si personalul social si persoanele care se afla in evidenta cu boli cronice, respectiv persoanele cu varsta de peste 65 de ani. Este foarte probabil ca din luna septembrie sa avem aceasta decizie de a administra doza trei sau rapelul, practic ar veni la  opt luni de la debutul campaniei de vaccinare, in primul rand pentru personalul medical care se afla la risc crescut de expunere fata de aceasta infectie si continuand cu pacientii vulnerabile, cei peste 65 de ani si cei aflati in evidenta cu boli cronice.

Este foarte probabil sa luam in considerare istoricul de trecere prin boala, practic o persoana care are istoric de trecere prin boala si a fost vaccinata cu doua doze nu mai are neaparat indicatie de a face rapeluri cu cea de-a treia doza de vaccin, avand in vedere ca trecerea prin boala este un element important de activare a raspunsului imun”, a declarat Valeriu Gheorghita, marti, intr-o conferinta de presa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare