Boli

#infectie #transmitere sexuala #epilat inghinal #Molluscum contagiosum

Epilatul inghinal, cauza principala a aparitiei infectiilor

Epilatul inghinal prezinta riscuri semnificative de dezvoltare de infectii, deoarece inflameaza zona sensibila si capteaza bacteriile sub piele. Parul pubian are un rol esential in protejarea tesutului fragil, iar epilatul indeparteaza acest strat protector. Potrivit cercetatorilor francezi, epilatul inghinal creste riscul de a contracta o infectie virala foarte contagioasa la nivelul pielii.

Oamenii de stiinta au descoperit ca "microtrauma" cauzata de indepartarea parului pubian ajuta la raspandirea infectiei Molluscum Contagiosum.

Modalitati de transmitere a infectiei

Infectia poate fi raspandita cu usurinta prin contactul cu pielea unei persoane deja infectate sau prin atingerea unor obiecte contaminate, cum ar fi o camasa, o batista sau un prosop.

Infectia se poate transmite si prin contact sexual. In ultimul deceniu, numarul de cazuri cu transmitere sexuala a crescut considerabil. Uneori, aceasta infectie apare, chiar daca este folosit prezervativul in timpul actului sexual. Primul simptom poate aparea dupa doua saptamani de la contactul sexual, care a generat transmiterea infectiei.

Persoanele cu imunitate scazuta sau compromisa din pricina unor boli sau medicamente sunt mai predispuse de a contracta acest virus.

La copii, Molluscum contagiosum se intalneste frecvent in zona genitala, in special din cauza faptului ca acestia se infecteaza prin scarpinare.

Semnele infectiei

Molluscum contagiosum poate afecta orice zona a corpului, dar apare, in mod frevent, in zona genitala, la nivelul trunchiului, bratelor si picioarelor. Semnele acestei infectii sunt aparitia unor proeminente pe corp, asemanatoare ciupiturilor de tantari. Dimensiunea acestora variaza de la 1-2 mm pana la 4-5 mm. Culoarea proeminentelor este asemanatoare cu a pielii, insa sunt dure la atingere.

Tratamentul infectiei

In cazul in care sistemul imunitar al pacientului este puternic, infectia trece de la sine, insa daca suprafata corpului infectata este foarte mare, este nevoie de interventia medicului specialist.

Sursa foto: urbanskincare.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare