Boli

#cancer #boli de inima #plamani #marijuana

Efecte nocive ale consumului de marijuana

Dependenta si consumul de droguri este in continua crestere ca urmare a activitatii necontrolate a magazinelor de vise si a distribuitorilor. Marijuana , cunoscuta si sub denumirea de iarba, este un drog ilegal, cu intensitate moderata, care in principiu are doar actiune de moment.


Efectele imediate ale acestui drog pot dura pana la 3 ore, dar putini consumatori stiu ca acest obicei are si efecte pe termen lung si ca inima, plamanii si creierul sunt afectate in mod negativ de consumul de marijuana.


Marijuana (preparata din diverse sortimente de Cannabis) contine pana la 400 de compusi chimici diferiti care afecteaza sanatatea pe termen lung, intr-un mod foarte puternic.


Efectele pe termen scurt provocate de marijuana sunt:

  • Perceptie vizuala, tactila si auditiva distorsionate
  • Probleme de memorare si invatare
  • Pierderea coordonarii
  • Dificultate in solutionarea problemelor de orice natura
  • Scaderea tensiunii arteriale
  • Cresterea frecventei cardiace
  • Anxietate, teama, atacuri de panica .


Efectele marijuanei asupra functionarii creierului


Celulele nervoase din creier absorb substantele chimice continute de marijuana, iar acest lucru poate afecta activitatea creierului si se poate manifesta prin: lipsa coordonarii miscarilor, probleme de concentrare, halucinatii, tulburari de memorie sau dezorientare.


Experimentele realizate pe animale si tesuturi umane au demonstrat ca fumatul de marijuana duce la o scadere puternica,  pe termen scurt,  a activitatilor creierului. De asemenea, un studiu efectuat in anul 1995 pe o serie de studenti consumatori inraiti de marijuana a demonstrat ca acestia nu au putut sa se concentreze la capacitate maxima timp de 24 de ore de la ultima utilizare de droguri.


Mai mult decat atat, acestia se confruntau cu stari de anxietate, depresii, tulburari psihotice, halucinatii etc.


Efectele marijuanei asupra functionarii inimii


Ritmul cardiac incepe sa creasca rapid in numai cateva minute de la primul fum de marijuana, in timp ce tensiunea arteriala scade direct proportional. Inima incepe sa bata cu 20 – 50 de batai pe minut, iar bataile cresc tot mai mult, mai ales daca fumatul este asociat cu anumite medicamente.


De asemenea, un studiu realizat in 2008 a demonstrat ca marijuana modifica proteinele din sange, lucru care este asociat cu boli de inima si accidente vasculare cerebrale.


Marijuana poate duce la cancer


Cantitatea de agenti cancerigeni din tigarile cu marijuana este cu 50% mai mare decat in tigarile cu tutun normal, ceea ce inseamna ca marijuana mareste riscul de imbolnavire cu pulmonar , mai ales in cazul consumatorilor inraiti.


Consumul de marijuana provoaca senzatia de arsuri si intepaturi in gura si gat, tuse puternica, dar si afectiuni grave la nivelul plamanilor din cauza acestor agenti chimici.


Marijuana si sarcina


Copiii nascuti de mame care au fumat marijuana in timpul sarcinii pot experiementa probleme neurologice , putere slaba de concentrare si invatare. De asemenea stimulii vizuali si puterea de acordare atentie detaliilor scad considerabil, ceea ce ii ingreuneaza activitatea psihica a copilului.


Alte probleme cauzate de consumul de marijuana

  • Scade nivelul de testosteron al barbatilor si calitatea spermei
  • Scade considerabil libidoul, mai ales in cazul celor care consuma in mod frecvent
  • Scade puterea de aparare a sistemului imunitar si creste riscul de imbolnavire.
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului