Boli

#dureri de spate #spate #tratament #cauze

Dureri de spate: cauze, simptome si metode de tratament

Durerea de spate este o durere resimtita la tot nivelul spatelui si se imparte in patru tipuri de dureri: dureri cervicale, dureri toracice, dureri lombare si dureri sacrale. Dintre toate, zona lombara este cea mai comuna zona dureroasa deoarece sustine cea mai mare parte a greutatii din partea superioara a corpului.

 

Durerile de spate pot aparea la orice varsta, iar din acest motiv vom vorbi si noi astazi despre cauzele lor, simptomele pe care trebuie sa le stii, dar si o metoda de tratament eficienta care iti va oferi rezultatele dorite.

Cauzele durerilor de spate

Durerile de spate pot aparea brusc si pot dura perioade de timp variabile. Durerile acute dureaza cateva saptamani, pe cand durerile cronice pot dura cateva luni. Cele din urma sunt mai putin frecvente, dar si cele mai grave. Durerile de spate se asociaza frecvent si cu alte dureri ce pot include si alte componente ale spatelui.

Umflarea sau ruptura discurilor – discurile actioneaza precum niste perne intre oase, numite si vertebre care alcatuiesc coloana vertebrala. Materialul din care este format discul se poate rupe sau indoi si poate apasa pe un nerv. Aceste nereguli ale discului se observa de cele mai multe ori intamplator, atunci cand efectuezi o radiografie.

Artrita – denumita correct osteoartrita poate afecta partea inferioara a spatelui. In cazurile mai grave, artrita la nivelul coloanei vertebrale poate duce la o ingustare a maduvei spinarii. Aceasta afectiune poarta denumirea de stenoza spinala.

Osteoporoza – apare de regula la persoanele cu varsta inaintata si consta in dezvoltarea unor fracturi ale vertebrelor coloanei atunci cand oasele devin poroase si fragile.

Muschi sau ligamente afectate – ridicarea greutatilor in mod repetat sau miscarile bruste pot intinde muschii si ligamentele spatelui.

Simptomele durerilor de spate

Cel mai comun simptom al durerii de spate este durerea in sine. Aceasta se poate simti pe tot spatele, iar uneori ajunge la nivelul feselor si a picioarelor. De regula, durerea de spate atrage dupa sine si alte probleme de sanatate, asadar atunci cand ai o durere de spate insotita de oricare dintre urmatoarele simptome trebuie sa te prezinti la medic.

  • Pierderea in greutate
  • Febra
  • Inflamare pe spate
  • Durere de picioare
  • Durere de genunchi
  • Dificultate la urinare
  • Incontinenta fecala
  • Amorteala

Tratamentul durerilor de spate

Tratamentul potrivit pentru fiecare caz in parte se stabileste tinandu-se cont de tipul de durere: acuta sau cronica. De regula, pentru cazurile cele mai grave, interventia chirurgicala este recomandata numai daca exista dovezi de agravare a leziunilor nervoase.

Una dintre cele mai eficiente solutii in tratarea durerilor de spate este kinetoterapia. Scopul kinetoterapiei este de a restabili miscarea fara durere si de a primi ajutor in mentinerea acestor imbunatatiri pe termen lung. Kinetoterapeutii folosesc o serie de metode si tehnici pentru a atinge cele mai bune obiective. Toate acestea se efectueaza la o clinica kinetoterapie in Bucuresti unde te asteapta o echipa de specialisti si aparatura de ultima generatie.

Vino la Kinetic Performance pentru a spune adio durerilor de spate!

Sursa foto: https://pixabay.com/ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare