Boli

#reinfectie coronavirus

Dupa cat timp poate aparea reinfectia cu coronavirus la persoanele vindecate

Specialistii atrag atentia ca persoanele care au fost infectate cu coronavirus si s-au vindecat se pot reinfectat cu virusul SARS-CoV2 la cateva luni. Tocmai din acest motiv, se fac cercetari pentru a afla la cat timp te poti reinfecta cu noul coronavirus, dupa vindecare. Cercetatorii au obtinut dupa lungi analize un raspuns.

Potrivit cercetarilor  reinfectarea cu COVID-19 e puțin probabil să se întâmple mai devreme de 6 luni de la infectare, potrivit informațiilor oferite de cercetătorii de la Oxford.

„Este o veste foarte bună pentru că putem fi siguri că, cel puţin pe termen scurt, majoritatea persoanelor care au avut COVID-19 nu se vor îmbolnăvi din nou”, a declarat David Eyre, profesor la Departamentul pentru Sănătatea Populaţiei din cadrul Oxford, unul dintre coautorii studiului. Cu toate acestea, specialiștii punctează faptul că aceste cazuri de reinfectare sunt, totuși, extrem de rare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare