Boli

#donari testati West Nile #west nile #virus west nile #donatori

Donatorii de sange, testati pentru West Nile! Virusul a ucis sase oameni

Donatorii de sange vor fi testati suplimentar, dupa ce 22 de persoane au fost infectate cu virusul West Nile, iar sase oameni si-au pierdut viata din aceasta cauza.

„Se verifica suplimentar sangele donat la centrele de transfuzii, dupa ce am avut cele 22 de cazuri de infectii cu West Nile si sase decese. Dar acest lucru se intampla de cateva luni, pentru ca poate veni un donator cu West Nile si el sa nu stie, ceea ce ar putea duce la infectarea altor persoane. Este doar o forma in plus de verificare”, a explicat purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore.

Directorul Centrului de Transfuzii din Capitala, Doina Gosa, a spus, pentru Mediafax, ca, in prezent, se colecteaza o eprubeta in plus atunci cand o persoana doreste sa doneze sange.

„In general, acest virus se gaseste in zonele joase, de campie, acolo unde sunt lacuri, paduri si, bineinteles, tantari. Pot fi persoane infectate, dar care nu stiu acest lucru pentru ca, in prima faza, se manifesta ca o simpla raceala, un pic de febra si nu merg la spital. Sunt persoane a caror imunitate este scazuta, vorbim de batrani sau bolnavi cronic, la care se agraveaza. Noi facem aceste verificari suplimentare de cand a aparut primul caz de West Nile in Bucuresti, adica de prin 2012-2013. Practic, colectam o eprubeta in plus de sange de la donator, pe care o analizam special in vederea depistarii acestui virus”, a subliniat Gosa.

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare