Boli

#raceala #gripa # simptome raceala #simptome gripa

Diferente intre raceala si gripa

Gripa? Raceala? Supa de pui si medicamentele fara prescriptie fac minuni, nu-i asa? Trebuie insa sa stii ca aceste doua afectiuni de sezon sunt diferite. Este foarte important sa faci diferenta intre cele doua doua, deoarece gripa poate avea complicatii severe, precum pneumonia.

Tratarea gripei in primele 48 de ore este esentiala. Medicamentele antivirale amelioreaza simptomele si reduc perioada de convalescenta.
 

Gripa: Se declanseaza rapid


Daca te simti foarte rau dintr-odata, cel mai probabil ai gripa. Printre simptomele gripei se numara gatul inflamat, febra, durerile de cap si de muschi, congestia nazala si tusea. Aceste simptome apar de obicei brusc si sunt mult mai intense decat simptomele de raceala.

Racelile se manifesta de obicei si prin curgerea nasului. De obicei, simptomele de gripa se amelioreaza dupa 4 - 5 zile, insa te poti simti obosit inca o saptamana. Racelile apar treptat si dureaza in general o saptamana.
 

Mai este gripa porcina o amenintare?


Pandemia de gripa porcina a luat sfarsit in mod oficial in 2010. Vaccinurile de pe piata protejeaza organismul de gripa porcina si sezoniera. Gripa porcina si cea sezoniera au simptome asemanatoare precum tuse, gat inflamat, febra si dureri musculare. In plus, gripa porcina se manifesta si prin probleme stomacale, precum voma si diaree.
 

Febra: De obicei inseamna gripa


Chiar daca unele persoane racite se pot confrunta cu febra usoara, aceasta nu este unul dintre simptomele obisnuite ale racelii. Insa, febra este unul dintre simptomele principale ale gripei.
 

Gripa: Oboseala poate dura chiar si 3 saptamani


Persoanele cu gripa se simt foarte obosite si au dureri in tot corpul. Aceasta oboseala si slabiciune corporala poate dura si trei saptamani si chiar mai mult la persoanele in varsta sau la cele cu un sistem imunitar scazut. La raceala, starea proasta dureaza aproximativ o saptamana.
 

Gripa si raceala cauzeaza dureri de cap


Durerile de cap sunt simptome comune atat gripei, cat si racelii. Insa, durerile de cap cauzate de raceala sunt mai usoare decat cele cauzate de gripa.
 

Tusea, semne de gripa si raceala


Deoarece atat gripele, cat si racelile sunt afectiuni respiratorii in care sunt afectate caile de respiratie, amandoua cauzeaza tuse. Pneumonia este o infectie a plamanilor care poate fi o complicatie a gripei. Mergi la medic daca tusea este persistenta, este insotita de frisoane, dificultati de respiratie sau dureri toracice.
 

Gripa: Incepe rapid tratamentul cu antivirale


Gripa poate fi o afectiune brutala, insa medicamentele antivirale ajuta la ameliorarea simptomelor si la scurtarea perioadei de boala. Tratamentul antiviral trebuie inceput de la primele simptome de gripa si tinut timp de 7 - 10 zile. Si alte medicamente fara prescriptie pot ameliora unele simptome, precum tusea si congestia.

Inainte insa de a incepe un tratament, discuta cu medicul si citeste cu atentie intructiunile de folosire.

Pentru tratarea gripelor si racelilor exista si o serie de remedii naturiste, precum ceaiul fierbinte, supa de pui, echinacea sau alimentele bgate in vitamina C.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare