Boli

#tratament #microbi #bacterii #medicamente #candidoza

De ce nu este bine sa intrerupi tratamentul medicamentos

Multi pacienti considera ca daca uita sa ia o pastila sau pur si simplu decid sa intrerupa tratamentul pentru ca deja se simt foarte bine, nu se va intampla nimic rau. Din pacate, lucrurile nu stau deloc asa. O simpla pastila uitata poate ajuta boala sa isi reia evolutia sau poate ajuta bacteriile sa devina mai puternice si, astfel, imune la tratament.


In primul rand, bolnavii care urmeaza un tratament si il intrerup brusc, vor realiza in scurt timp ca boala recidiveaza si ca, mai grav decat atat, tratamentul nu mai are niciun efect.


De asemenea, atunci cand se sare peste o doza, concentratia medicamentului din sange este diminuata, lucru care poate duce la reaparitia simptomelor


Din acest motiv, medicii sunt foarte stricti atunci cand vine vorba despre un tratament medicamentos si recomanda tuturor pacientilor sa se tina de acesta atat cat specialistul le-a recomandat. Medicii stiu cel mai bine ce inseamna si ce implica intreruperea unui tratament, asa ca incearca sa isi convinga pacientii sa nu sara nici macar pentru o singura pastila.


Iata de ce nu este bine sa intrerupi un tratament medicamentos.


Recidivarea bolii


Daca esti cu tratamentul pe ultima suta de metri si decizi sa intrerupi medicatia pentru ca deja te simti foarte bine, risti de fapt sa te confrunti cu o situatie de criza. Mai exact, desi boala era indepartata aproape in totalitate, va efectua un regres si va pune din nou stapanire pe organismul tau.


Acest lucru poate fi aplicat in cazul oricarei boli, indiferent de cat de simpla sau complexa ar fi.


Aparitia crizelor


Un bolnav care sufera de diabet si care uita sa ia doza de insulina poate intra intr-un soc foarte puternic care ii poate pune viata in pericol. De asemenea, o pilula anticonceptionala amanata foarte mult sau chiar sarita, poate duce la aparitia unei sarcini nedorite.


Cresterea rezistentei microbilor


O femeie care sufera de candidoza si intrerupe tratamentul chiar si cu 3 zile inainte de data recomandata de medic, doar pentru ca se simte bine si nu mai prezinta niciun simptom specific afectiunii se va lovi de urmatoare situatie: va trebui sa ia de la capat un alt tratament, mult mai puternic, deoarece microbul responsabil de aparitia infectiei a devenit mai  rezistent.


Aceeasi situatie poate aparea si in cazul sinuzitelor, laringitelor, otitelor si a altor infectii bacteriene .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare