Boli

#predispozitie genetica #boli in familie #longevitate #cancer la san #cancer ovarian

De ce este bine sa discuti cu rudele apropiate despre istoricul bolilor din familia ta

Istoricul bolilor din familia ta este o metoda excelenta prin care poti afla daca ai o predispozitie genetica fata de anumite afectiuni periculoase, cum ar fi cancerul sau bolile de inima. Mama, tata, bunicii si alte rude apropiate iti pot furniza informatii importante despre bolile de care sufera sau au suferit anumiti membri ai familiei.

Odata ce obtii aceste date, poti afla daca risti sa ai si tu aceleasi afectiuni si astfel poti lua masuri pentru a preveni bolile.

Intereseaza-te daca ai rude cu boli de inima

Daca in familia ta sunt persoane care au suferit sau sufera de boli de inima, este bine sa faci un control medical de rutina, intrucat ai un risc crescut de a avea afectiuni precum angina pectorala, atac de cord si tahicardie.

De asemenea, poti lua singura masuri de prevenire a acestor boli. Renuntarea la fumat, adoptarea unei diete sanatoase si echilibrate si practicarea cu regularitate a unor exercitii fizice te pot ajuta sa te feresti de afectiunile la care ai predispozitie genetica.

Afla daca au existat cazuri de cancer in familie

Istoricul bolilor din familia ta ar trebui sa cuprinda si informatii despre eventuale cazuri de cancer in randul rudelor apropiate. Printre tipurile de cancer la care poti avea predispozitie genetica se numara cancerul la san, cancerul ovarian, cancerul la colon si cel pancreatic.

Daca afli ca aceste afectiuni au existat in familie, este recomandat sa mergi cu regularitate la medic, pentru a putea descoperi si trata din timp o eventuala boala.

Afla daca risti sa suferi de depresie

Depresia, tulburarea bipolara si schizofrenia sunt boli partial ereditare, de aceea este bine sa afli daca exista cazuri de rude care sufera de aceste afectiuni. Istoricul familiei tale ii poate furniza medicului informatii pretioase si il poate ajuta sa-ti ofere un tratament preventiv adecvat.

Afla daca vei avea o viata indelungata

Prin istoricul de boli al familiei poti afla daca esti predispusa sa duci o viata lunga sau daca risti sa ai o viata mai scurta. Expertii sustin ca daca trei persoane din familie au murit pana la varsta de 50 de ani, ai un risc crescut sa intampini probleme de sanatate. Informeaza-te de ce boli au suferit rudele respective, intrucat medicului tau ii va fi mult mai usor sa gaseasca un tratament potrivit daca iti cunoaste istoricul bolilor din familie.

Sursa foto: oprah.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare