Boli

# aparitie acnee #acnee #tratare acnee #tratament acnee #prevenire acnee

De ce apare si cum se trateaza acneea

Acneea este una dintre cele mai frecvente probleme ale pielii. Aproximativ 85% dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 12 si 24 de ani se confrunta cu acneea, insa problema poate aparea si la cei cu varsta cuprinsa intre 24 si 40 de ani, potrivit Academiei Americane de Dermatologie.

Cum se manifesta

Acneea se manifesta prin aparitia cosurilor dureroase, dar si a punctelor negre. Acestea pot aparea si pe gat, pe umeri si chiar pe spate. Totodata, cei afectati se mai pot confrunta cu roseata a pielii, dar si cu aparitia unor umflaturi la nivelul pielii.

Cauzele aparitie bolii

Nu se cunosc cu exactitate cauzele acestei probleme dermatologice, insa au fost identificati cativa factori implicati in aparitia acneei. Excesul de sebum duce la infundarea porilor, favorizand aparitia cosurilor. De vina pentru aparitia acneei mai sunt si factorii ereditari, tulburarile hormonale -cresterea nivelului de testosteron-, dar si excesul de hormoni androgeni care poate sa apara la unele femei.

In perioada de dinaintea menstruatiei unele femei se pot confrunta cu aparitia cosurilor, care se vindeca de la sine, in cateva zile. Si stresul poate contribui la aparitia acneei.

De asemenea, alimente precum: pastele, orezul, painea alba si dulciurile favorizeaza aparitia cosurilor.

Cum se trateaza

Exista mai multe forme de acnee, si anume acneea usoara, acneea moderata, acneea moderat-severa si acneea severa. In formele usoare ale afectiunii, leziunile se vindeca de la sine.

In celelalte situatii insa, este nevoie sa te prezinti la medicul dermatolog. Acesta iti poate prescrie unele solutii care se aplica pe piele dar si antibiotice, in formele moderate si severe ale acestei afectiuni. De asemenea se pot prescrie tratamente cu anticonceptionale.

De asemenea, poti apela la tratamentele cu laser, la terapia cu lumina sau la peeling chimic, procedura care presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unor substante chimice.

Este important sa stii ca, netratata corespunzator, acneea poate lasa cicatrici.

Sursa foto: galleryhip.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare