Boli

#tulpina delta # persoane vaccinate #coronavirus

Cum se manifesta tulpina Delta la persoanele vaccinate! Care sunt principalele simptome

Tulpina Delta este una dintre cele mai periculoase si contagioase mutatii ale coronavirusului. Din cauza aceste mutatii, mai multe tari europene si nu numai au fost nevoite sa introduca noi restrictii.

 

Autoritatile din Romania se pregatesc si ele pentru un nou val al pandemiei si cresterea numarului de cazuri din cauza aceste tulpini. Chiar si persoanele vaccinate pot contracta aceasta tulpina, insa specialistii spun ca simptomele sunt mult mai usoare comparativ cu cele resimtite de persoanele care nu s-au imunizat.

La persoanele care nu au fost vaccinate, cele cinci simptome mai frecvente sunt: ​​cefalee, dureri in gat, curgerea nasului, febra si tuse persistenta – corespund variantei Delta, care a devenit tulpina dominanta in Marea Britanie (si, de asemenea, in Europa).

Pentru persoanele care au primit o doza a vaccinului, cele mai frecvente simptome sunt cefaleea, curgerea nasului, durerea in gat, stranutul si tusea persistenta. Nu numai ca ordinea s-a schimbat, dar febra nu mai este in top 5 si a fost inlocuita de un nou simptom: stranutul

Cei care au fost complet imunizati raporteaza in prezent cefalee, curgerea nasului, stranut, dureri in gat si pierderea mirosului ca fiind cele mai frecvente simptome. Din nou, ordinea este diferita. Si de data aceasta, nu numai febra, ci si tusea persistenta au disparut de pe lista. Pierderea mirosului – un simptom al tulpinii originale a coronavirusului – reapare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare