Boli

#simptome hipertrofie cardiaca #hipertrofie cardiaca #autopsie Patrick Ekeng #deces Patrick Ekeng #patrick ekeng

Cum se manifesta boala care l-a ucis pe fotbalistul Patrick Ekeng

Hipertrofie cardiaca, aceasta este afectiunea careia i-a provocat infarct miocardic lui Patrick Ekeng, jucatorul camerunez in varsta de 26 de ani, care a murit saptamana trecuta dupa ce s-a prabusit pe terenul din Stefan cel Mare!

„Am constatat inima mai mare si pentru un sportiv. (…) Aceasta hipertrofie predispune la tulburari de ritm si stop cardiac. A avut o problema cardiaca – aceasta a fost cauza decesului”, a declarat legistul Abdo Salem, dupa autopsia lui Patrick Ekeng, desfasurata la Institutul National de Medicina Legala (INML).


Hipertrofia cardiaca - afectiunea legata de marirea muschiului inimii – poate sa apara atat la sportivii care fac exercitii aerobice intense in mod regulat, dar si la persoanele care nu fac sport, ca rezultat al unor conditii patologice, inclusiv conditii care afecteaza valvele inimii. In aceste situatii, inima se mareste, in incercarea de a compensa cantitatea insuficienta de sange oxigenat. De aceea, este foarte important sa cunoastem cu totii semnele care anunta o eventuala afectiune.

Simptome ignorate

Hipertrofia cardiaca este o afectiune serioasa, cu complicatii grave: aritmia cardiaca, insuficienta cardiaca, slabirea si ineficienta muschiului cardiac, provocata de scaderea capacitatii ventricului de a pompa sange si moartea subita!

Simptomele hipertrofiei cardiace includ ameteala, oboseala, lesin, mai ales in timpul exercitiilor fizice sau efortului. Printre semnele comune ignorate de majoritatea celor care sufera de aceasta afectiune se numara scurtarea respiratiei in timpul efectuarii de exercitii fizice sau de efort si dureri in piept in timpul efortului fizic.

Hipertrofia se diagnosticheaza in urma electrocardiogramei, a radiografiei toracice sau a ecocardiografiei, iar tratamentul consta in medicamente. In unele cazuri este necesara si interventia chirurgicala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului