Boli

#implant dentar #dinti #stomatolog #implant

Cum se insereaza un implant dentar – MedicaM3

Implantul dentar este plasat pe os cu ajutorul unei proceduri chirurgicale nedureroase si foarte putin invazive. Experienta extrem de vasta in domeniul implantologiei, tehnologia si specializarile din dotare, fac ca specialistii sa poata realiza toate tratamentele pentru implant dentar de la cele clasice si standardizate pana la cele mai complexe si care au un grad foarte mare de dificultate. In acest sens sunt folosite cele mai bune echipamente stomatologice pentru implantologie si chirurgie.

Tinand cont de calitatea implanturilor dentare, acestea vor fi plasate sub gingie pentru a se osteointegra timp de cateva luni. Implantul poate fi incarcat si cu o coroana provizorie dar estetica. Exista mai multe moduri pentru a aborda un tratament:

  • Implantarea imediata – implantul poate fi inserat imediat dupa ce dintele a fost extras – in general in jurul sau, in spatiu restand sau in zona in care a fost pus os;
  • Implantare amanata – se va face extractia si implantul se va pune la 2 luni de la momentul in care gingia se vindeca;
  • Implantarea intarziata – este realizata extractia si implantul se va insera dupa aproximativ 4 sau 6 luni de la refacerea osului;
  • Incarcarea imediata – se pune implantul dentar si se ataseaza totodata si coroana care nu va tinge dintii antagonisiti;
  • Incarcarea cu functie imediata – se va insera implantul dentar si la el se ataseaza totodata si coroana dentara aflata in contact cu dintii opusi.

In cazul in care implantul se incarca imediat, la el se ataseaza si bontul protetic, acesta fiind un element de legatura existent intre implant si coroana.

Surubul de vindecare are rol de protectie si nu este vizibil pentru ca gingia va fi suturata. Se ataseaza uneori si conformatorul gingival care modeleaza corect gingia si care este vizibil in gura si necesita igienizarea minutioasa zilnic, gingia fiind cea suturata in jurul sau.

Timp de vindecare

Pacientii ar trebui sa isi administreze medicamentele care sunt prescrise in reteta si sa se prezinte la absolut toate controalele care sunt solicitate. Igiena orala trebuie sa fie impecabila. De asemenea, este important ca pacientul sa evite fumatul.

Stabilitatea implanturilor pe oase, imediat dupa ce acestea au fost inserate este foarte importanta pentru ca tratamentul sa reuseasca. Aceasta stabilitate imediata poarta numele de stabilitate primara si este strict mecanica. La cateva luni pe suprafata implantului va creste un os care il inglobeaza complet. Stabilitatea mecanica se va transforma astfel in stabilitate biologica iar procesul poarta numele de soteointegrare.

Vindecarea este o caracteristica individuala, care se bazeaza in primul rand pe calitatea osului si este cea care difera de la un pacient la altul. Pacientul va primi alaturi de implant si indicatii, contraindicatii, retete de medicamente si diete speciale, dar si monitorizarea eficienta dupa operatie.

Pentru ca intreaga operatie sa decurga bine sunt folosite cele mai bune echipamente si consumabile din domeniul stomatologiei astfel incat pacientul sa beneficieze de tratamente moderne, minim invazive si confortabile, fara durere si usor de integrat ulterior. Cu ajutorul echipamentelor moderne special concepute pentru implantologie timpul pana la finalizarea unei lucrari este diminuat cu mult.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului