Boli

#stomatolog #gingivita #tartru #dantura #dinti # fluorizare

Cum sa tratezi durerile de dinti

Din cauza alimentatiei precare sau a lipsei unei ingrijiri corecte sunt foarte multe persoane care se plang de dureri de dinti si de sensibilitate a danturii. Aceasta sensibilitate se poate manifesta prin senzatii de durere la cald, la rece, la muscarea unor alimente mai dure sau prin sangerarea gingiilor , uneori chiar si fara motiv.


Iata cateva metode prin care sa tratezi dintii sensibili.


Mergi la stomatolog


Inainte de aplicarea oricarui tratament, este necesar sa mergi la stomatolog pentru un control. Este foarte posibil s ai gingivita (o afectiune frecventa care se manifesta prin dureri si sangerari la nivelul gingiilor), iar daca aceasta nu este tratata, poate duce la pierderea dintilor.


Un detartraj si un tratament care se urmeaza acasa sunt doua lucruri care te vor ajuta cel mai probabil sa scapi de sensibilitatea dintilor.


Achizitioneaza o periuta si o pasta pentru dinti sensibili


O periuta de dinti cu perii tari, grosi si foarte duri nu va face decat sa agraveze sensibilitatea dentara, sa stimuleze sangerarea si durerile, asa ca ar fi bine sa optezi pentru una cu perii foarte moi, special destinata danturii sensibile. De asemenea, pasta de dinti are o importanta foarte mare deoarece ea contine substante active (potasiu)  care ajuta la refacerea si tratarea dintilor si gingiilor bolnave.


Opteaza pentru o fluorizare


Mergi in cabinetul stomatologic   si cere o fluorizare a dintilor sau achizitioneaza din cabinete geluri speciale si urmeaza tratamentul acasa. Fluorizarea reduce riscul aparitiei placii bacteriene si implicit ajuta la incetinirea procesului de demineralizare, controleaza cariile si trateaza cu succes hipersensibilitatea dintilor.


Consuma vitamina C


Conform spuselor doctorului Eugene Stanislaus de la spitalul Long Island din New York, vitamina C reduce sensibilitatea dentara, iar acizii continuti de aceasta distruge bacteriile care se aseaza pe gingii si duc la formarea gingivitei. Cercetari recente au demonstrat ca vitamina C ajuta la mentinerea gingiilor sanatoase, dar incearca totusi sa nu consumi cantitati mari pentru ca prea multa vitamina C poate ataca smaltul dintilor.


Foloseste tinctura de propolis


Dupa fiecare periaj, adauga 10 picaturi de tincutra de propolis in doua linguri de apa calda si clateste-ti gura cu solutia rezultata. Tincutra de propolis omoara bacteriile, cicatrizeaza zonele cu rani si opreste sangerarea.


Nu musca obiecte tari


Evita sa iti rozi unghiile, pixurile sau alte obiecte din materiale asemanatoase, care nu sunt destinate acestui scop. Rontairea unor obiecte tari nu va face decat sa agraveze o problema deja existenta, asa ca ar fi bine sa incerci sa te controlezi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare