Boli

#toxine #ficat # functia hepatica # detoxifierea organismului

Cum sa stimulezi activitatea ficatului

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din organism, fiind responsabil de digestia grasimilor si detoxifierea intregului corp. fiecare molecula de grasime consumata, trece prin ficat, iar daca consumi o cantitate prea mare de alimente care sa il suprasolicite, acesta poate avea o activitate ingreunata.

Iata cateva modalitati de a stimula functia hepatica:

1 Ficatul are nevoie de o cantitate mare de vitamine si minerale pentru a-si indeplini functiile intr-un mod eficient, asa ca o dieta bogata in fructe si legume este absolut obligatorie. Incearca sa tii, timp de o saptamana, o cura bazata doar pe lichide (ceaiuri sau sucuri naturale , fructe (mere, banane, kiwi, portocale,mandarine etc) si legume (ardei gras, morcov si verdeturi).

2 Renunta la produse alimentare procesate si conservate cel putin pentru cateva zile. Ficatul depune un efort foarte mare pentru a filtra aceste alimente, mai ales pentru ca ele contin aditivi artificiali, conservanti si alte substante nocive.

3 Elimina din alimentatie zaharul, indulcitorii sintetici, margarina, prajelile, grasimile animale si uleiurile nerafinate. Acestea fac parte din seria de alimente care ingreuneaza activitatea ficatului.

4 Consuma intre 8 si 10 pahare de apa filtrata in fiecare zi. Aceasta este singura modalitate prin care ficatul poate elimina toxinele din organism.

5 Incepe fiecare zi cu un pahar mare de suc de mere , morcov sau portocale in care adaugi si zeama de la jumatate de lamaie. Lamaia ajuta ficatul sa iti detoxifieze organismul, insa din pacate nu toata lumea o poate consuma in cantitati nelimitate. Totusi, daca este posibil, adauga cate o lingura de zeama de lamaie si la fiecare pahar de apa consumat.

6 Consuma o serie de alimente care stimuleaza refacerea ficatului. Printre acestea se numara: morcovul, sfecla, verdeturile si legumele verzi.

7 Mananca usturoi, ceapa si broccoli deoarece acestea contin o cantitate ridicata de sulf care mareste capacitatea ficatului de a detoxifia organismul.

8 Mananca pepene rosu . Acesta este satios, natural, contine aproximativ 90% apa si stimuleaza detoxifierea organismul, detoxifiere care se va vedea si la exterior printr-un ten mai curat si mai luminos. Nu uita ca un ficat intoxicat se vede si la exterior prin aparitia cosurilor, a cearcanelor si a tenului tern si obosit.

9 Atunci cand stai intins pe spate, maseaza usor zona ficatului pentru a imbunatati circulatia sanguina in zona, dar si pentru a stimula activitatea organului.

10 Bea o data pe zi o ceasca de ceai de anghinare , macese, papadie, galbenele sau lemn dulce. Acestea sunt aliati puternici ai ficatului si ii usureaza considerabil munca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare